Hlavní obsah

Švédsko - Česko 1:1Švédského snajpra Ibrahimovice český tým uhlídal, takže uhrál v přípravě remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Berg 1 : 0
26. Vydra 1 : 1
Záznam online reportáže

Stockholm
Aktualizováno

S obávaným švédským snajprem Ibrahimovicem si česká obrana poradila a skórovat mu nedovolila, takže i když dal Vaclíkovi gól Berg, skončila stockholmská příprava pro Vrbův tým přijatelnou remízou, o kterou se postaral Vydra. Devět změn v sestavě v porovnání se čtvrteční pražskou konfrontací se Skoty se na výkonu Vrbova výběru projevilo pozitivně, hra vycházející ze zabezpečené obrany a protiútoků mu rovněž vyhovovala daleko víc.

Foto: Fredrik Sandberg/TT, ČTK/AP

Daniel Pudil (vlevo) a Zlatan Ibrahimovic bojují o balón.

Článek
Fotogalerie

Lajdácká minela, za kterou by šli na hanbu i kluci v přípravce. Naivní, hloupá, Ibrahimovice doslova vyzývající ke skórování. Už po šesti minutách si pohrál Sivok s míčem tak ledabyle, že ho doslova předložil domácímu snajprovi.

Oslavenec Vaclík zachráncem

Ibra se tak ocitl tvář Vaclíkovi, jenž ovšem prokázal skvělý reflex a šanci zmařil. Osm minut poté by mu ovšem ani sebelepší reflex nepomohl. Skálák totiž Olssona jen stínoval, takže tomu nečinilo problém najít Berga, za jehož ránou se Vaclík ani nepodíval. Neměl čas, neboť udiveně zíral, jak jeho klubový spoluhráč Suchý upadl, namísto toho, aby střelce vedoucího švédského gólu od míče odstavil.

Olsson na levé straně zlobil moc a moc a se Skalákem si pohrával, jak se mu uráčilo. Však to byl zase on, kdo připravil Fosbergovi další velkou příležitost, kterou musel Vaclík slavící v den zápasu sedmadvacáté narozeniny likvidovat.

Zpočátku hodně nervózní a bojácně si počínající český tým ale na rozdíl od čtvrteční konfrontace se Skoty tentokrát odpověděl. A dokonce hodně rychle. Sivok napravil úvodní zaváhání, u čáry si zahrál na akrobata a centrem vyzval hlavičkujícího Vydru k srovnání skóre. Vydatně mu k tomu dopomohl Olsson, což ovšem nic neměnilo na tom, že Vrbovu výběru se dýchalo a hrálo o poznání lépe.

Devět změn v sestavě, které trenér v porovnání se čtvrtečním duelem na Letné udělal, bylo přece jen ku prospěchu, i když pravdou je, že domácí reprezentaci vyvedla inkasovaná branka z tempa i rytmu až příliš.

Ani Ibrahimovic si slovo nevzal

I po změně stran si musel skvělý Vaclík zahrát na spasitele a likvidovat příležitost střídajícího Hiljemarka. Jinak se ovšem pod zataženou střechou stockholmské arény odvíjela podprůměrná partie naplněná spoustou nepřesností, chybných přihrávek s minimem zajímavých momentů. Vzhledem k oboustrannému hromadnému střídání celkem logicky...

Ani Ibrahimovic, který si musel chodit pro míče hodně zpátky a na hrotu se tudíž vůbec neprosazoval, si v této partii nedokázal vzít hlavní slovo. A protože pět minut před koncem nizozemský sudí velkoryse přehlédl Frýdkův penaltový zákrok na Giudettiho a hlavička Miloševiče Vaclíkovu bránu minula, skončila stockholmská příprava remízou.

Přátelský fotbalový zápas:
Švédsko - ČR 1:1 (1:1)
Branky: 14. Berg - 26. Vydra. Rozhodčí: Nijhuis - Van de Ven, Schaap (všichni Nizozemsko).
Švédsko: Isaksson - Salomonsson (81. Lustig), Granqvist, Lindelöf (65. Miloševič), Olsson - Durmaz (46. Larsson), Lewicki (63. Wernbloom), Källström (46. Hiljemark), Forsberg - Ibrahimovic, Berg (46. Guidetti). Trenér: Hamrén.
ČR: Vaclík - Gebre Selassie, Sivok (60. Brabec), Suchý, Pudil - Darida (60. Frýdek), Mareček - Skalák (60. Šural), Kolář (86. Dočkal), Krejčí - Vydra. Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: