Hlavní obsah

Španěl Morata přivolává štěstí. Nechal Ramose, ať se mu vyřádí na hlavě

Saint-Martin-de-Ré

Fotbalový útočník Álváro Morata, který by v pondělí měl táhnout španělskou ofenzivu v duelu mistrovství Evropy s Českou republikou, se rozhodl přivolat si štěstí. Spoluhráče Sergia Ramose nechal, ať mu oholí hlavu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Španělé Cesc Fábregas (vlevo) a Alvaro Morata s oholenou hlavou.

Článek
Fotogalerie

"Udělali jsme to před dvěma lety a tehdy jsem začal dávat góly. I jemu to přineslo štěstí. Oba jsme pověrčiví, tak jsme to zopakovali. Snad to bude mít stejný efekt," řekl na dnešním setkání s médii Morata.

Poslední přípravné utkání s Gruzií kvůli zdravotním problémům nehrál, ovšem proti Česku už by neměl chybět. "Cítím se velmi dobře. Pomohlo mi, že jsem teď nehrál. Problém je pryč. Pokud mě trenér bude chtít postavit, jsem připraven," prohlásil útočník Juventusu.

Sice se spekuluje o zájmu jiných klubů, to však Morata nyní neřeší. "Mám smlouvu a cítím se v Juventusu jako doma. Takže jsem hráč Juventusu, dokud někdo neřekne něco jiného. Já myslím jen na Euro. Vždy jsem snil o tom, že tu budu. A udělám vše pro co nejlepší výsledek," dodal.

Morata patří k mladší generaci hráčů, která postupně přebírá otěže španělského týmu. "Je dobře, že se tým omlazuje a že dostáváme šance. Ale ještě důležitější je, že máme možnost růst po boku hráčů, kteří se zapsali do historie. Mají z nás legraci, protože většina z nich už mají děti," řekl Morata.

Reklama

Související témata: