Hlavní obsah

První zápas českých fotbalistů na ME bude pískat Polák Marciniak

Paříž
Aktualizováno

Pondělní první zápas českých fotbalistů na mistrovství Evropy ve Francii proti Španělsku bude rozhodovat polský sudí Szymon Marciniak. Pětatřicetiletý rodák z Plocku píská na mezinárodní úrovni od roku 2011 a patřil například mezi rozhodčí na loňském ME hráčů do 21 let v České republice.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté českého národního týmu.

Článek

Marciniak, který je civilním povoláním obchodník, v této sezóně rozhodoval šest zápasů Ligy mistrů včetně čtvrtfinále mezi Bayernem a Benficou Lisabon. Nasazen byl i na semifinále Evropské ligy mezi Šachtarem Doněck a Sevillou. Celkem už odpískal 52 mezistátních utkání.

V minulosti rozhodoval i zápasy českých klubů. V roce 2013 byl u remízy Liberce na hřišti Sevilly (1:1), na jaře 2014 u výhry Plzně 2:1 proti Lyonu. V roce 2011 pískal při prohře Jablonce 0:2 na hřišti Alkmaaru.

Asistenty budou krajané Pawel Sokolnicki a Tomasz Listkiewicz, který je synem Michala Listkiewicze, jenž se má stát novým šéfem rozhodčích Fotbalové asociace ČR. Za brankou budou další Poláci Pawel Raczkowski a Tomasz Musia. Jako čtvrtý sudí nastoupí Bělorus Aleksej Kulbakov.

Reklama

Související témata: