Hlavní obsah

Obloha se protrhla, Vrba však z tréninku neubral ani minutu. Déšť mu seslalo samo nebe

Tours

Bachraté šedivé mraky se položily až na zem, v tom to bylo. Stožáry tyčící se nad druholigovým stadiónem v Tours je propíchly, takže zem bičovaly provazce deště. Co provazce, rozvodněná řeka se z nich vylila. Kouč české fotbalové reprezentace Pavel Vrba však nepolevil a z tréninku neslevil. Neudělal to v Praze, kde jeho svěřence podobná mokrá slota rovněž trápila, už tuplem se k nějakým úlevám neměl ve Francii. „Déšť nás chytil až v posledních dvaceti minutách, navíc jsme se už zaměřovali na standardní situace pro první zápas se Španělskem,“ potvrzoval Daniel Pudil, že ani žádný z hráčů neremcal a neprotestoval.

Foto: David Taneček, ČTK

Daniel Kolář se osvěžuje.

Článek

Zatímco policisté, ochranka i pořadatelé dohlížející na to, aby na trénink odbývající se za zavřenými dveřmi nepronikl nikdo nepovolaný a trenér české fotbalové reprezentace se mohl v klidu věnovat nácviku standardek chystaných na Španělsko, se choulili pod střechou a převisy tribun, hráči na trávníku halekali a změnu počasí si pochvalovali.

Pudila předpověď neděsí

„Lepší než parno, které tady bylo v předchozích dvou dnech. Pršelo jen posledních dvacet minut a bylo to fakt příjemné. I trávník byl díky dešti v lepší kondici," prozrazoval David Limberský, co se dělo tam, kam nikdo nesměl.

„Alespoň se pročistil vzduch a lépe se dýchalo," notoval si s ním i gólman Tomáš Vaclík, stejně jako třeba Milan Škoda.

„Já trénuji v dešti raději než pod pálícím sluníčkem," přiznával.

Evidentně nejspokojenější však byl legionář z Ostrovů Daniel Pudil. „Aby ne, když v Anglii prší hodně a hlavně často," připomínal, že za La Manchem není podobné počasí ničím výjimečným a že ho tudíž ani předpověď meteorologů na dny příští nijak neděsí.

I ve dnech dalších má Francii skrápět déšť, i když už nikoli tak intenzivní jako v týdnech před šampionátem či v pátečním podvečeru.

Španělům mokrý trávník nevadí

Pršet ale má pořád. I v pondělí v Toulouse, kde český tým nastoupí k prvnímu utkání základní skupiny proti Španělům. Třeba bude pro Vrbovy svěřence výhodou...

„Těžko říct. Hra Španělů je založena na kombinaci a rychlých přihrávkách, takže mokrý trávník by pro ně nějakou extra nevýhodu rozhodně nepředstavoval," kroutil odmítavě hlavou Limberský.

„Také si myslím. Míč by jezdil po mokré trávě hodně rychle, což by bylo lepší pro ně. Hrají hodně kombinačně, dávají balón hned od nohy, na všechno jim stačí jeden dva doteky. Větší problémy bychom měli my," souhlasil Daniel Pudil.

Možná právě proto nemínil trenér Vrba slevit z pátečního tréninku ani minutu. Standardní situace na Španěly mohl nacvičovat i v dusnu a na suché trávě, na balón jezdící po mokré trávě však déšť potřeboval. A ten mu seslalo samo nebe...

Jak dopadne úvodní zápas českých fotbalistů na ME ve Francii?
Španělsko porazí
27,5 %
Se Španělskem remizují
22,1 %
Se Španěly prohrají
50,4 %
Celkem hlasovalo 24286 čtenářů.

Reklama