Hlavní obsah

Kozák se role favorita proti Rusku nezříká. Co o výsledku soudí kohout a tygr?

Bratislava/Moskva

Přestože úvodní zápas s Walesem fotbalisté Slovenska prohráli (1:2), Rusové po remíze s Angličany (1:1) pasovali našeho východního souseda do role favorita. A slovenský trenér Ján Kozák se tomuto označení nebrání. Jak zápas dopadne, zkoušela tipnout i zvířata v obou zemích. Kohout na Slovensku a tygr v Rusku.

Slováci před zápasem s RuskemVideo: Reuters

 
Článek

Slovenský kohout Fero, kterého k tipování vybrali redaktoři deníku Sme, dlouho váhal. Nejdřív vyskočil na bránu, za kterou visela ruská branka, a shodil ji. Po nápravě už zareagoval správně, když zamířil k jedné ze tří misek. A předpověděl výhru Rusů.

Ruskému tygrovi Rickymu se do hádání nechtělo. V televizi RU TV během show nejdřív všechny tři misky s masem minul, nakonec se dokonce uvelebil na podlaze. Až když před něj misky jeho chovatel znovu přisunul, rozhodl se pro remízu.

Ricky možná váhal i kvůli tomu, že si nebyl jistý sestavou, kterou Kozák hodlá do zápasu vyslat. Sám slovenský trenér totiž připustil, že některé hráče nahradí. „Ne ale proto, že by hráči v prvním střetnutí zklamali," vysvětlil.

S překvapivým prohlášením přišel s remízou v zádech z úvodního zápasu s favorizovanou Anglií ruský trenér Leonid Sluckij. „Nejsme favoriti ani tohoto zápasu. Slovenský tým je velmi vyvážený, hraje dobrou kombinační hru a má technicky zdatné fotbalisty," prohlásil Rus.

Proti tomu Kozák nic nenamítal. „Pokud se to potvrdí, nebudu proti. Favoriti zpravidla vyhrávají," vysvětlil Kozák, jenž věří, že se zmýlili jak kohout Fero, tak tygr Ricky.

Jak dopadne zápas Rusko - Slovensko?
Zvítězí Rusové
32,1 %
Zápas skončí remízou
19,6 %
Zvítězí Slováci
48,3 %
Celkem hlasovalo 2528 čtenářů.

Reklama

Související témata: