Hlavní obsah

Mistři světa pod palbou. Jogi, člověče, proč hrajeme tak strašně...?

Paříž

Co by za to jiní dali. Fotbalisté Německa a Polska jsou po vzájemné bezbrankové remíze jednou nohou v osmifinále mistrovství Evropy ve Francii, protože ve skupině C mají po dvou zápasech na kontě shodně čtyři body. A přesto si Němci vyslechli a přečetli dost peprné kritiky. Akceptovali ji a někteří hráči dokonce uznali, že s takovým fotbalem by se daleko nedostali.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Německý reprezentant Sami Khedira reaguje po nepřesné střele proti Polsku.

Článek
Fotogalerie

Očekávaný šlágr skupiny C zklamal. Nabídl fotbal mezi šestnáctkami, taktickou šachovou partii a nakonec premiérový bezbrankový výsledek na šampionátu.

„Jogi, člověče, proč vždy v druhém zápase na každém turnaji hrajeme tak strašně?" dobírá si třeba bulvární Bild trenéra Joachima Löwa. „Mistři světa bez fantazie. Mužstvo sice má čtyři body a vede tabulku zásluhou lepšího skóre, ale postup je stále nejistý," přidává se Die Welt.

Kouč úřadujících mistrů světa s kritikou nepolemizuje. Löw uznal, že mužstvu chyběla jiskra a výkon v ofenzívě označil za bezbarvý. „V útoku jsme si nedokázali vytvořit více šancí. Příčinou bylo, že jsme před soupeřovou šestnáctkou nebyli dostatečně rychlí. Poláci se tak stíhali okamžitě seskupit a za míčem měli stále devět až deset hráčů. Nebyl to výkon, jaký očekávám od německého týmu," kaboní se trenér Löw.

V útočné třetině nejsou nebezpeční

„V ofenzívě nám něco chybí. V posledním zápase musíme vyhrát, abychom skončili ve skupině první," slibuje záložník Toni Kroos před duelem se Severním Irskem.

„S remízou 0:0 musíme být spokojeni. Hrajeme docela dobře, dokud se nedostaneme do útočné třetiny. Tam nastávají problémy, pro soupeře nejsme nebezpeční," potvrzuje obránce Jérome Boateng. „V defenzívě jsme zahráli lépe než proti Ukrajině, ale v ofenzívě nám něco chybělo. Musíme se zlepšit, jinak se daleko nedostaneme," dodává dokonce stoper Bayernu Mnichov.

Reklama

Související témata: