Hlavní obsah

V Lille se před osmifinále ME kompletně vymění trávník

Paříž

Organizátoři fotbalového mistrovství Evropy ve Francii se rozhodli pro play off vyměnit trávník na stadiónu v Lille. Výměna se uskuteční v pátek, aby byl trávník připravený na nedělní osmifinále. Na stadiónu Pierra Mauroye se bude hrát také 1. července čtvrtfinále.

Foto: Carl Recine, Reuters

Trávník v Lille není v nejlepší kondici.

Článek

Ve středu se ještě na současném povrchu odehraje závěrečné utkání skupin mezi Itálií a Irskem. Ve čtvrtek začne jeho odstraňování a v pátek dojde na instalaci nového trávníku, který bude přivezen z Nizozemska.

UEFA v prohlášení uvedla, že menší opravou projde trávník také v Marseille, kde se bude hrát čtvrtfinále a semifinále, a také na Stade de France v Paříži, kde je v plánu osmifinále, čtvrtfinále i finále 10. července.

Problémy s travnatými plochami na Euru způsobuje nezvykle deštivé počasí. Na podmáčeném terénu se trávník vytrhává více než obvykle.

Ke kompletní výměně trávníku došlo při Euru už v roce 2008, kdy se měnil povrch tři dny před čtvrtfinále na stadionu v Basileji. Tehdy to bylo považováno za velký risk, ale obavy z problémů se nenaplnily.

Reklama