Hlavní obsah

Irsko dostalo víc, než si zasloužilo, řekl Conte po prohře Itálie

Fotbalisté Itálie na mistrovství Evropy uzavřeli základní skupinu porážkou 0:1 s Irskem, které podle trenéra Azzurri Antonia Conteho dostalo víc, než si zasloužilo. Budoucí kouč Chelsea také upozornil na obrovskou kvalitu osmifinálového soupeře Španělska.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Trenér Itálie Antonio Conte.

Článek

"Gratuluji Irům, hráli každý svůj životní zápas a byli odměněni. I když trochu víc, než si zasloužili," řekl Conte po středečním duelu v Lille, který rozhodl až v 85. minutě Robbie Brady.

"Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát, remíza by byla spravedlivější vzhledem k šancím na obou stranách. Byli jsme potrestáni ve chvíli, kdy jsme měli převahu," doplnil šestačtyřicetiletý trenér.

Italové měli po výhrách nad Belgií (2:0) a Švédskem (1:0) jisté vítězství ve skupině E a už před zápasem s Irskem věděli, že v osmifinále je čeká repríza finále minulého Eura se Španělskem. Conte proto šetřil většinu opor včetně brankářské jedničky Gianluigiho Buffona.

I Belgie byla na papíře silnější, říká Conte

"Měli jsme zajištěný postup, takže jsem využil možnost udělat několik změn a nechat odpočinout hráče, kteří vydali hodně sil. Přes všechno jsem viděl tým, který měl silné i slabé stránky, ale chtěl bojovat až do konce," uvedl Conte.

V pondělí jeho svěřenci vyzvou obhájce Španělsko, jemuž ve finále před čtyřmi lety podlehli jasně 0:4. "Nesmíme se nechat unést a musíme hrát stejně jako proti Belgii, která byla také silnější na papíře. Ale tenhle los je opravdu divný. Vyhrajete skupinu a jdete na Španělsko, vítěze čeká Německo a pak Francie. Je to dost problematická cesta do finále," upozornil bývalý reprezentační záložník.

O osmifinálovém soupeři se s novináři detailněji bavit nechtěl. "Co musím říkat o Španělsku? Chcete ode mě slyšet, že jsou to zoufalci? Čeká nás jeden z nejlepších týmu světa. Konec diskuse. Jinak bych byl jako z měsíce, kdybych říkal, že nám budou dělat jenom sparingpartnery," prohlásil Conte.

Reklama

Související témata: