Hlavní obsah

Zapomeňte na Bosáka nebo Vláška. Islandský komentátor ME vás dostane

Paříž

Historická chvíle pro islandský fotbal, jakou je postup do osmifinále evropského šampionátu, byla náležitě ohodnocena tamním komentátorem. Jestli jste zvyklí na klasiku v podání České televize a nesledujete ani horkokrevné Jihoameričany, budete se divit. Zatímco v českém případě nebylo na turnaji co slavit, Seveřan se samou radostí za mikrofonem málem rozkřičel i rozbrečel.

Islandský komentátor slavil postup na ME.Video: ČTK/AP

 
Článek

Podobná euforie vládla v tuzemské televizi snad jen při vítězném tažení hokejistů na OH v Naganu, ale to už je osmnáct let nazpět...

Aktuální fotbalovou pohádku píší na EURO Islanďané. V zemi gejzírů, kde žije pouze 330 tisíc lidí, je kulatý míč momentálně číslem jedna. Při středeční výhře 2:1 nad Rakouskem, kterou zařídil ve čtvrté minutě nastavení Arnor Traustason, komentátor ječel na všechny strany. Jak by ne, když se ostrovní celek probojoval mezi 16 nejlepších v Evropě.

Ten trpaslík, o kterém slavný Cristiano Ronaldo po vzájemném měření sil (1:1) ve skupině prohlásil: „Bránili, bránili, jen bránili. Měli velké štěstí. S takovým výkonem na ME nic nedokážou."

Island si to v pondělí rozdá o postup do čtvrtfinále ME v pikantním duelu s Anglií. Tou dobou už mohou být Portugalci venku, pokud v sobotu nevyřadí rozjeté Chorvaty...

Reklama

Související témata: