Hlavní obsah

České hráče po fiasku na ME nikdo nechce, o Slováka Škrtela se přetahují velkokluby

Paříž

Český fotbal zaostává za evropským průměrem, a tak není divu, že zájem o fotbalisty z tuzemska je ze strany velkých klubů nulový. Po brzkém konci už v základní skupině Češi zabalili kufry a vyrazili na dovolenou, naši východní sousedé ze Slovenska přitom mají úplně jiné starosti. Připravují se na nedělní osmifinále ME s Německem a opora zadních řad Martin Škrtel vybírá své další působiště.

Foto: Robert Pratta, Reuters

Slovenští fotbalisté - kapitán Martin Škrtel a bek Peter Pekarík (vpravo) slaví postup do osmifinále ME ve Francii.

Článek

O kmenového hráče Liverpoolu je velký zájem. Nikoliv však ze strany kouče Jürgena Kloppa, který slovenského zadáka během jara odstavil ze základní jedenáctky a předpokládá se, že jednatřicetiletý stoper po osmi letech v kádru Reds skončí.

Podle slovenského tisku se o Škrtela vážně zajímají turečtí giganti v čele s Fenerbahce Istanbul, přivést ho chce i AS Řím a posledním velkým týmem, který projevil zájem, je Inter Milán vedený trenérem Robertem Mancinim. Ten Škrtela zná z Premier League, zájem o služby slovenského reprezentanta měl už minulé léto.

Liverpool za Škrtela požaduje zhruba 9 miliónů eur (242 miliónů korun). Ve hře jsou ale i jiné varianty, například odchod do bundesligy.

„Fenerbahce má zájem už čtyři roky, ale máme také nabídky z Číny a Martina chce také Wolfsburg. Besiktas už není ve hře a Galatasaray Istanbul si ho momentálně nemůže dovolit," řekl pro Liverpool Echo agent Mithat Halis.

Kde bude hrát Martin Škrtel v příští sezóně?
Zůstane v Liverpoolu
7,4 %
Odejde do Fenerbahce
7,5 %
Přestoupí do AS Řím
46 %
Bude hrát za Inter
18,5 %
Oblékne dres Wolfsburgu
11,4 %
Zlanaří ho jiný klub
9,2 %
Celkem hlasovalo 11410 čtenářů.

Reklama

Související témata: