Hlavní obsah

Portugalci byli slabší než Češi, prohrát jsme si nezasloužili, bědovali po vyřazení chorvatští fotbalisté

Lens

O jejich vyřazení rozhodl jediný gól. O to víc chorvatské fotbalisty mrzelo, že padl v prodloužení tři minuty před koncem. Tým, který byl pasován za "černého koně" mistrovství Evropy ve fotbale, vypadl už v osmifinále. Jméno portugalského "kata" Ricarda Quaresmy si zřejmě ještě dlouho budou Modrič a spol. pamatovat.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Totální zmar. Chorvta Ivan Strinič (vpravo) a brankář Danijel Subašič bezprostředně po inkasovaném gólu v prodloužení duelu s Portugalskem.

Článek
Fotogalerie

"Říká se, že fotbal je nejlepší hrou na světě, ale někdy je tou nejhloupější věcí. Je neuvěřitelné, že lepší tým končí. Kde je nějaká spravedlnost? Nevím, proč se k nám vždycky štěstí obrací zády," řekl po sobotním zápase záložník Ivan Rakitič.

"Jsme hodně zklamaní. Postup do čtvrtfinále jsme si zasloužili víc. Portugalci měli trochu štěstí. Myslím, že byli slabší než Turci a Češi," doplnil obránce Vedran Čorluka.

Chorvaté nepotvrdili pozici "černého koně" francouzského šampionátu a vítěze skupiny D, ve které porazili i obhájce titulu Španělsko. "Všichni jsme se shodli na tom, že lepší tým jede domů. Hráli jsme dobře celý turnaj a vyřazení jsme si nezasloužili," řekl středopolař Luka Modrič.

Nezáživná taktická bitva v Lens největší šance nabídla paradoxně až ve druhé části prodloužení. Chorvat Perišič nejprve trefil tyč a z protiútoku se ve 117. minutě prosadili Portugalci. Ronalda ještě vychytal gólman Subašič, ale dorážející Quaresma už hlavou uspěl a z druhé střely na branku v utkání rozhodl.

"Pravděpodobně nemají ani ponětí, jak se jim povedlo skórovat," podotkl Rakitič. "Sledoval jsem míč. Chvíli jsem ho měl, pak zase neměl. Nějak se dostal k Ronaldovi, jehož střelu ještě Subašič chytil. Ale Quaresmu jsme už nepokryli," litoval obránce Domagoj Vida, který nezachytil Naniho střílenou přihrávku na Cristiana Ronalda.

Stoper Dynama Kyjev sám v zápase neproměnil tři slušné příležitosti. "Asi to tak mělo být. Bůh nechtěl, abychom postoupili, a já byl jako zakletý. V šatně hodně tekly slzy, protože jsme byli lepší," konstatoval Vida.

Reklama

Související témata: