Hlavní obsah

Přehlížený belgický pes v kleci se zlobil. Angažmá v Chelsea ho nemine! Vyrazí i proti Walesu?

Lille

Ve skupině ME si ani nekopl, poté nastal obrat. V osmifinále s Maďarskem (4:0) Michy Batshuayi dal druhý gól Belgičanů, ve čtvrtek pak přišla zpráva, že je blízko přestupu do Chelsea. Vedení Blues na stůl položí 40 miliónů eur (1,1 miliardy korun).

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Belgičan Michy Batshuayi se raduje z gólu proti Maďarsku.

Článek

Dvaadvacetiletý útočník oslovil zástupce Blues během uplynulé sezóny, v níž za Marseille nastřílel 17 gólů ve francouzské lize. Na ME přišla jeho šance až v osmifinále, do té doby ho kouč Wilmots přehlížel. Na trávník vběhl patnáct minut před koncem, trefil se za dvě minuty.

„Byl jsem jako pes, který byl vypuštěn z klece. Měl jsem velkou touhu konečně si na velkém turnaji zahrát," řekl Batshuayi. V pátek večer se může objevit na hrací ploše znovu ve čtvrtfinále s Walesem.

Vstup do reprezentace měl před časem impozantní: trefil se hned v premiéře (v březnu 2015 v kvalifikaci proti Kypru). A ve druhém startu na podzim přispěl brankou k výhře nad Itálií v přípravě. Jeho pozici to ale nezměnilo, pro Wilmotse je až čtvrtou variantou za Lukakem, Bentekem a Origim.

Přehlížený Batshuayi také neskrýval zlobu, když dal kouč na úvod ME s Itálií za stavu 0:1 přednost Origimu. „Nechápal jsem to. Potřebovali jsme vyrovnat a trenér mě nevyužil," uvedl Batshuayi. Bilance mu dává za pravdu: v šesti zápasech za národní tým dal tři góly, Origi na stejný počet potřeboval 21 utkání.

Reklama

Související témata: