Hlavní obsah

Neberte děti na hřiště! žádá UEFA. Vyhoví jim fotbalisté?

Paříž

Vedení evropské fotbalové unie (UEFA) požádalo reprezentanty Francie, Německa, Walesu a Portugalska, aby případné vítězství v semifinále mistrovství Evropy neslavili na hrací ploše s dětmi. Podle ředitele turnaje Martina Kallena to není bezpečné.

Foto: Christian Hartmann, Reuters

Objeví se Alba Violet, dcerka velšské superhvězdy Garetha Balea, se svým otcem znovu na trávníku stadiónu i po dnešním semifinále s Portugalskem?

Článek
Fotogalerie

UEFA tak učinila poté, co svět obletěly fotky hráčů Walesu Garetha Balea, Hala Robsona-Kanu a Ashleyho Williamse, jak se svými dětmi slaví čtvrtfinálové vítězství nad Belgií.

"Jsme na mistrovství Evropy, ne na rodinné oslavě," citovala agentura AP Kallena, podle kterého by děti fotbalistů mohli ohrozit fanoušci při vniknutí na hřiště nebo pořadatelé pracující s technikou.

"Stadión není nejbezpečnější místo pro malé děti. Jsou to hezké obrázky a nejsme zcela proti nim, ale opatrnost je na místě," přidal Kallen. "Čím dál častěji se stává, že rodinní příslušníci chtějí být s hráči na trávníku, ale někde musí být hranice. Dokážete si představit tu reakci, kdyby se něco stalo malým dětem? Co uděláte? Co řeknete? Proto musíme dodržovat určitá pravidla a na hřišti měli být jen lidé s příslušnou akreditací," prohlásil.

Otázkou je, zda se Kallenův apel setká s porozuměním. Například deník Daily Mail už citoval zdroj blízký velšskému týmu, podle něhož budou jeho hvězdy po dnešním semifinále s Portugalci v Lyonu požadavek ignorovat.

"Děti znovu půjdou po závěrečném hvizdu na hrací plochu. Je to šance být s tatínky po delší době od sebe a my chceme dál pokračovat v oslavách v tomto duchu, ať už vyhrajeme, nebo prohrajeme."

Reklama

Související témata: