Hlavní obsah

Kapitán Lvíčat chystá proslov a burcuje: Máme sen a doufám, že se nám splní

Nasadí kapitánskou pásku a povede spoluhráče do úvodní bitvy ME jedenadvacítek, které čeští mladíci přikládají punc důležitosti. Matěj Chaluš zbrojí na squadru azzuru, na níž má liberecký stoper blahé vzpomínky. Ve dvacítkách v rámci Elite Ligy ji dokázal v závěru svým gólem položit na lopatky.

Snad vstup do šampionátu zvládneme, uděláme pro to všechno, doufá kapitán Matěj ChalušVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Hodně hráčů, kteří jsou teď v nominaci obou týmů, se už potkalo. Bude to test, kdo jak vyzrál a jak jsme na tom. Máme sen a doufám, že se nám splní. Doufám, že první zápas zvládneme, protože bude hodně důležitý," pronesl na úterní on-line tiskové konferenci lídr Lvíčat, který před středečním duelem chystá v kabině motivační řeč.

„Obvykle ji mívám a předpokládám, že zítra to nebude výjimka. Motivaci máme všichni obrovskou, nějaká řeč ale určitě padne," pokyvoval.

Kluky trochu brzdím, aby nebyli přemotivovaní, říká před startem ME "21" trenér Karel KrejčíVideo: Sport.cz, FAČR

Pevně věří, že ve středu večer bude v české kabině veselo. Byť soupeř disponuje ohromnou silou. V kvalifikaci navíc Itálie prohrála jen ve Švédsku. „Každý italský tým má dobře organizovaný systém, vynikající defenzivu a vepředu velké individuality. Nechci úplně říkat, co na ně funguje. Doufám, že to ukážeme na hřišti," řekl Chaluš, jenž je na duel s favoritem už pořádně nažhavený.

„To, že má Itálie nějaký cíl, neznamená, že ho nemůžeme mít taky. Všichni jsme na špičkách, hrozně moc se těšíme, až to vypukne. Doufám, že to zvládneme," uzavřel.

Jak dopadne úvodní zápas českých fotbalistů do 21 let na ME proti Itálii?
Vyhraje Česko
53,4 %
Utkání skončí remízou
24,4 %
Zvítězí Itálie
22,2 %
Celkem hlasovalo 1013 čtenářů.

Reklama