Hlavní obsah

Ubytování fotbalistů pro MS se rýsuje poblíž Kolína nad Rýnem

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace je jednou ze čtyř, které dosud nenahlásily místo pobytu pro základní část mistrovství světa. Příští týden by však mělo být v této otázce definitivně jasno. Vedení týmu hledalo vhodné místo i mimo oficiální katalog, a jak se zdá, už našlo. Ve hře jsou sice tři až čtyři lokality, ale jedna je velkým favoritem.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Čeští fotbalisté během tréninku před zápasem kvalifikace MS 2006 s Nizozemskem

Článek

"Jedná se o areál v klidném prostředí lesů a kopců, kde jsou kromě perfektního zázemí v hotelu k dispozici i menší fotbalové hřiště, golfové hřiště a tenisové kurty. Nechybí ani bazén venkovní či vnitřní. Do tréninkového centra by to bylo asi dva kilometry. V určitém směru to připomíná proslavenou Penha Longu v Portugalsku. Dokud místo pobytu neschválí šéf reprezentace a kouč, nemohu ale poskytnou bližší informace," řekl Právu vedoucí mužstva Jaroslav Dudl.

Hledáním vhodné lokality už strávil spoustu dní a najezdil tisíce kilometrů. Ta, o níž je řeč, leží asi hodinu cesty autobusem od Gelsenkirchenu i Kolína nad Rýnem, kde český tým sehraje první dva zápasy ve skupině. Daleko to není ani do Frankfurtu nad Mohanem. Ve své "pevnosti" může mužstvo setrvat až do osmifinále, pokud by postoupilo dál, bude se stěhovat.

Od čtvrtfinále určují hotely organizátoři

"Podle velmi přísného reglementu od čtvrtfinále musí týmy využít organizátory vybrané hotely," zdůraznil Dudl, který ve čtvrtek odletěl do Německa s šéfem reprezentace Vlastimilem Košťálem. Začátkem příštího týdne by si měl vybrané místo prohlédnout a konečné rozhodnutí udělat trenér Karel Brückner.

Dobré zázemí je velice důležitým faktorem. Zatímco před dvěma roky v Portugalsku se ukázala vybraná lokalita jako výborná, v roce 2000 mělo nevhodné bydlení špatný vliv na psychiku hráčů. Malé pokoje a stísněné prostory vyvolávaly ponorkovou nemoc. "Celý tým tu stráví několik týdnů. Ve svém sídle by měl najít klid i pohodlí, potřebné k načerpání sil, a měla by tu takříkajíc být i možnost se chvíli nepotkat," dodal Dudl.

Reklama