Hlavní obsah

Pelé s Maxovou představili nové dresy reprezentace

PRAHA

Legendární Brazilec Pelé a modelka Tereza Maxová představili v pondělí v Londýně nové dresy české fotbalové reprezentace, které mají týmu kouče Karla Brücknera přinést štěstí na světovém šampionátu v Německu. Firma Puma použila při vývoji "ultralehkých" trikotů, které váží pouhých 100 gramů, nejmodernější technologie.

Foto: čtk/Puma

Legendární Brazilec Pelé (vlevo) a modelka Tereza Maxová (vpravo) představili v Londýně nové dresy české fotbalové reprezentace.

Článek
Fotogalerie

Úplnou novinkou je také velký tonální potisk státního znaku lva na přední straně dresu. "Dresy odrážejí bojovnost týmu a herní styl, který od něj očekáváme," uvedl v tiskovém prohlášení Mirek Ryba, generální ředitel společnosti Puma Česká republika.

Líbí se vám nové dresy reprezentace?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Nový dres je součástí kolekce, která využívá moderní technologie kold fusion a řídí se heslem "dostat se k míči co nejrychleji". Lehoučké dresy byly při výrobě testovány v aerodynamickém tunelu na Technické univerzitě v Drážďanech. "Věříme, že hráči revoluční lehkost ocení," dodal Ryba.

Tradiční barvy zůstanou

Nízká hmotnost, použití tkanin odolných proti roztržení, dokonalá přiléhavost k tělu, odsávání potu, proudění vzduchu díky výstřihu na jeho zadní straně a zachování vlastností za každého počasí; to jsou hlavní přednosti nedávno vyvinutých dresů.

Čeští fotbalisté se v nich poprvé představí na začátku března při přípravném utkání v Turecku. Už nyní na africkém šampionátu hraje v nových dresech od Pumy šest mužstev; v Německu jich na mistrovství světa bude včetně českého výběru dvanáct.

Brücknerův tým se na německých stadionech představí v klasických variacích. První volbou jsou červené dresy, bílé trenýrky a tmavě modré stulpny, druhou možností je bílý komplet.

Reklama