Hlavní obsah

Kouč USA Arena: Tlak leží na Brücknerovi a Lippim

Trenér amerických fotbalistů Bruce Arena si pochvaluje, že jeho reprezentace před světovým šampionátem není pod žádným tlakem. Před čtyřmi lety sice tým USA ztroskotal až ve čtvrtfinále na pozdějších finalistech z Německa, ale před finálovým turnajem v Německu se od něj nečeká, že by musel podobný úspěch zopakovat.

Článek

Už v základní skupině, kde narazí na Českou republiku, Ghanu a Itálii, zámořský celek není favoritem. "Všechen tlak leží na Brücknerovi a Lippim," zmínil se Arena o českém a italském kouči, jejichž svěřenci by podle papírových předpokladů měli postoupit.

Trenér Američanů si myslí, že má k dispozici kvalitnější kádr než na minulém šampionátu v Koreji a Japonsku. "Máme zkušenější tým a lepší hráče," řekl agentuře Reuters.

Žádný tlak si nepřipouští ani jedna z opor týmu Landon Donovan, která na posledním mistrovství světa vstřelila dvě branky. Záložník Los Angeles Galaxy si váží už jenom toho, že se Američané na mistrovství světa dostali. "Nemyslím na žádný tlak, je to zábava," řekl během soustředění výběru USA.

Tam zatím nedorazil jen záložník Eddie Lewis, který bude v neděli pomáhat Leedsu v boji o postup do anglické ligy. V neděli je ve finále baráže v Cardiffu čeká Watford.

Na soustředění v Cary zůstanou Američané do neděle, pak se přesunou do Nashvillu, kde 23. května odehrají přípravný zápas s Marokem. V dalších dnech se utkají s Venezuelou a Lotyšskem, do Německa odletí 1. června. Úvodní zápas turnaje sehrají 12. června s Českou republikou.

Reklama

Související témata: