Hlavní obsah

Jankulovski: Budu hodně zklamaný, když nepostoupíme

Fotbalistu Marka Jankulovského do Prahy předešla zpráva, že je na seznamu hráčů vyšetřovaných v souvislosti s nelegálním sázením na fotbalové zápasy, což je v Itálii u hráčů striktně zakázáno. Pro nadcházející přípravu na mistrovství světa si ale s touto kauzou nedělá hlavu a chystá si vynahradit ne příliš úspěšnou sezónu v AC Milán.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Šokovalo vás, že jste se dostal na seznam hráčů vyšetřovaných v souvislosti s nelegálním sázením v italské lize?

Já jsem se na tom seznamu objevil už v italských novinách, takže jsem o tom věděl. Je to ve vyšetřování a já bych se k tomu nerad vyjadřoval. Věřím, že se to vyřeší, a že to bude v pohodě. Chtěl bych se teď co nejlépe připravit na mistrovství světa.

Informovala vás italská prokuratura, že existuje nějaké podezření nebo že vás chtějí předvolat k výslechu?

Zatím ne. Jsem domluven se svým právníkem, že se k tomu raději nebudu vyjadřovat.

Mohl by jste zhodnotit uplynulou sezónu v AC Milán?

Samozřejmě, že jsem čekal, že budu hrát víc a nakonec to tak nebylo, ale je to poučné do budoucna. Zažil jsem novou situaci, kdy jsem se musel o místo v základní sestavě poprat a myslím si, že jsem pro to udělal maximum.

Zvažoval jste během sezóny, že byste odešel někam na hostování?

V koutku duše jsem o tom uvažoval, ale na konci sezóny jsem mluvil jak s vedením, tak s trenérem, a přišlo mi to pozitivní, tak jsem se rozhodl zůstat.

Co vám říkal trenér AC Milán?

Potěšilo mě, že byl spokojen s tím, jak jsem pracoval na tréninku a s tím, že kdykoliv jsem dostal příležitost v zápasu. Odehrál jsem si svoje, i když času na hřišti bylo málo. Věřím, že když budu takhle trénovat v příští sezóně, tak toho času bude víc.

Kde myslíte, že se to zvrtlo, v čem byl klíčový moment, že jste nakonec dostal tak málo příležitostí?

Samozřejmě čtyři měsíce bez fotbalu po zranění nebylo ideálních a navíc jsem byl v novém klubu. Také klobouk dolů před sezónou, jako měli Serginho nebo Seedorf. Přes takové hráče není jednoduché se prosadit do sestavy, takže to byla kombinace více faktorů. V Miláně když naskočíte do sestavy, tak musíte ihned dát najevo, že na to máte. A to není jednoduché.

Jak vám pro příští sezónu zkomplikoval boj o sestavu fakt, že AC Milán na váš post angažoval Favalliho z konkurenčního Interu Milán?

Samozřejmě o tom vím, je to levý obránce. Ale pokud budu zdravotně fit, tak se o svou šanci poperu. Já mohu hrát jak obranu tak i zálohu, to je doufám moje výhoda, ale v takovém velkoklubu je prostě vysoká konkurence normální. Ale znova bych podobnou sezónu zažít nechtěl.

Kam dojdou Češi na mistrovství světa?

Já za sebe doufám, že minimálně postoupíme ze základní skupiny, jinak bych byl nejen já, ale celý tým velmi zklamaný. Pak už bude záležet na štěstí.

Bude pro vás poslední zápas ve skupině proti Itálii znamenat větší motivaci?

Budu se na to samozřejmě snažit nemyslet, ale pokud někde hrajete šest let a nastoupíte proti pěti spoluhráčům z klubu, tak to pikantní bude. Ale věřím, že jak začne zápas, tak už půjde všechno tohle stranou.

Reklama