Hlavní obsah

Češi budou na MS hrát v kopačkách se státní vlajkou

Nejen ve fotbalovém umění, ale ani ve vybavení nebudou čeští reprezentanti na blížícím se mistrovství světa zaostávat za největšími hvězdami. Svědčí o tom jejich obutí, s nímž se na turnaji v Německu představí. Většina z nich obuje kopačky v národních barvách a navíc doplněné českou vlaječkou, případně osobními motivy.

Článek

Fotbalisté si v národním týmu před několika lety prosadili, že stejně jako v klubovém dresu mohou nastupovat v obuvi s výrobcem, s nímž je pojí osobní smlouva. Na červnovém šampionátu se ale optický rozdíl mezi různými výrobky výrazně zmenší, protože největší zásobovatelé zvolili pro turnaj modely, na nichž převažují modrá a bílá barva.

Nejvíce hráčů obouvá boty od Nike a její pražské zastoupení v úterý vyslalo do Seefeldu zásilku modrých kopaček ve třech různých variantách. "V reprezentaci hráči používají tři různé modely a každý z nich má vlastní barevné provedení. Na některých je vlaječka na patě, na dalších na jazyku a nechybí příjmení každého hráče na vnitřní straně nártu," vysvětlila ČTK Martina Musilová, mluvčí českého zastoupení společnosti, jejíž kopačky bude v Německu obouvat dvanáct hráčů.

Další firmy nezůstávají pozadu

Ale pozadu nezaostávají ani další firmy, zvláště Adidas, který už před časem představil na míru vytvořené modrobílé kopačky pro Tomáše Ujfalušiho, do kterých si obránce navlékne červené tkaničky, aby česká trikolóra byla kompletní.

Ale nejen dvě silné fotbalové značky jsou v týmu zastoupeny. Pavel Nedvěd například obouvá výrobky firmy Uhlsport, obránce Zdeněk Grygera zase Diadory. A pozadu nezůstalo ani Mizuno, které před několika dny dodalo k velké radosti nový model Vladimíru Šmicrovi. V barevnosti nebylo pochyb - modrobílé kopačky doplňovala na jazyku sedmička a iniciály V.S.

Jaké firmy obouvají české reprezentanty (podle zastoupení):
Nike: Blažek, Jiránek, Kováč, Mareš, Rozehnal, Plašil, Poborský, Polák, Rosický, Baroš, Koller, Lokvenc.
Adidas: Kinský, Ujfaluši, Jarolím, Štajner.
Lotto: Čech, Jankulovski, Galásek.
Mizuno: Šmicer,
Uhlsport: Nedvěd.
Puma: Heinz.
Diadora: Grygera.

Reklama