Hlavní obsah

Francouzský brankář Coupet chtěl odjet ze soustředění

PAŘÍŽ

Brankář Gregory Coupet chtěl ve středu opustit reprezentační soustředění francouzských fotbalistů před mistrovstvím světa, protože není spokojený s rolí týmové dvojky. Náhradník Fabiena Bartheze podle francouzských médií už odjel z hotelu v Tignes, ale za necelou hodinu si to rozmyslel a vrátil se.

Článek

Tiskový mluvčí národního týmu tyto informace popřel s tím, že gólman Lyonu hotel opustil jen na chvíli stejně jako před tím řada jeho spoluhráčů, ale trenér Raymond Domenech přiznal, že se problémy objevily. "Gregory Coupet byl ve stresu a vybuchnul. Ve stresu je tady každý a Greg prostě odešel. Ale sám se vrátil zpátky a nikdo z toho nedělal žádnou vědu," řekl kouč.

Coupet se s ním pohádal poté, co se Barthez předčasně vrátil ze společného výstupu do Alp s poukazem na to, že ho pobolívá nedávno zraněné lýtko. Coupetův spor s koučem měl pokračování i po návratu do Tignes, načež prý gólman i s rodinou odjel. K návratu ho prý přesvědčili hlavně funkcionáři jeho lyonského klubu.

O jedničce se dohadovali měsíce

O tom, kdo bude na mistrovství brankářskou jedničkou, se fotbalová Francie dohadovala měsíce. Vzhledem k výkonům si na to mohli dělat naději oba, ale veřejnost byla nakloněna spíš Coupetovi. Barthez značně ztratil na sympatiích ve chvíli, kdy v přátelském utkání plivnul na rozhodčího, a při posledním vystoupení na pařížském Stade de France obecenstvo prakticky při každém jeho setkání s míčem pískalo.

Domenechovo rozhodnutí jmenovat Bartheze jako jedničku dávali někteří komentátoři do souvislosti s tím, že do reprezentace se vrátila "stará garda" (Zidane, Thuram a další), která je s ním sžita víc než s Coupetem.

Podle dnešního tisku není incident uzavřen, ale trenér Domenech měl pro svého svěřence pochopení. "Všechno jsme si vysvětlili, bylo to velmi rychle pryč," dodal kouč.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články