Hlavní obsah

Rosický v Seefeldu netrénoval, Koller už je v pořádku

SEEFELD

Fotbalový reprezentant Tomáš Rosický přibyl na marodku národního týmu, který se připravuje na soustředění v rakouském Seefeldu. Kvůli lehce nataženému svalu na přední straně stehna neabsolvoval záložník nedělní dopolední trénink a pouze regeneroval. Naopak kompletní přípravu už zvládl uzdravený Jan Koller.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Rosický při tréninku české fotbalové reprezentace v Seefeldu.

Článek

Rosický střídal v polovině pátečního utkání proti Saúdské Arábii kvůli lehce naraženým zádům po nešetrném zákroku jednoho ze soupeřových hráčů. Na stehenní sval si začal stěžovat až v sobotu dopoledne, dnes už nebude trénovat a dostal od trenéra Karla Brücknera volno.

"Odcestuje s námi podle plánu do Jablonce a pokud by se do středy jeho stav výrazně nezlepšil, prošel by důsledným vyšetřením v Praze," uvedl mluvčí výpravy Lukáš Tuček pro ČTK.

Koller by proti Kostarice neměl chybět

Naopak zahrávání některých herních situací, přechod do útoku i nácvik dalších činností zvládl kompletně útočník Jan Koller, který v minulých dnech laboroval s podezřením na natažený úpon v tříselné oblasti. Jeho stav se zdá být v pořádku a v úterním duelu na jablonecké Střelnici proti Kostarice se představí podle všeho v plné síle. Naopak Vladimír Šmicer i Tomáš Galásek usednou s Rosickým zatím pouze do hlediště, protože ani dnes netrénovali naplno.

Dnešní trénink v proměnlivém horském počasí byl poslední přípravou na alpském soustředění, v pondělí dopoledne se tým vrátí do Čech. Fotbalisté odjíždejí z Rakouska právě včas, protože už na úterý předpovídají meteorologové pro seefeldský region sněžení.

Oproti původním informacím nepřistane letecký speciál s fotbalisty na letišti v Praze-Kbelích, ale jako obvykle na letišti Praha-Ruzyně, terminál Jih. Návrat je plánován na 11:30, autobus s hráči bude ihned spěchat do Jablonce.

Reklama