Hlavní obsah

V duelu s Trinidadem si nezahrají tři marodi

PRAHA

Zdravotní stav tří fotbalových reprezentačních marodů se sice lepší, ale v sobotním posledním přípravném duelu před odletem na MS budou chybět. Proti Trinidadu a Tobagu chce trenér Karel Brückner postavit nejsilnější tým. Na Letné se začíná v 17.30 h (přímo vysílá TV Nova).

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Karel Brückner udílí pokyny při tréninku české reprezentace.

Článek

"Chtěl jsem na generálku postavit nejsilnější tým. Tomu odpovídala i sestava v předchozích přípravných duelech. Uděláme pro to maximum, ale nepůjdeme do zbytečného rizika. Podstatné je, aby Tomáš Rosický a Tomáš Galásek byli v pořádku na první utkání na šampionátu s týmem USA. Totéž platí také o Vladimíru Šmicrovi. O něm chceme podle situace rozhodnout ještě středečním před odletem do Německa," řekl po středečním tréninku trenér Karel Brückner.

Galásek asi v sobotu nebude

"Situace se ve středu výrazně nezměnila. Pozitivní je, že Koller mohl v úterý odehrát skoro celý zápas. Ze seznamu marodů ho škrtáme stejně jako Vráťu Lokvence. Co se týče zbývající trojice, Tomáš Galásek si stále přidává, z pohledu šampionátu je u něho perspektiva velice dobrá. On by si rád v sobotu zahrál, ale riskovat s nedoléčeným zraněním by nebylo dobré. Rozhodnutí necháme na něm," konstatoval lékař reprezentace Petr Krejčí. "Je to den ode dne lepší, ale o sobotě nechci spekulovat," říkal po odchodu z tréninku Tomáš Galásek.

Na Letné bude na trávníku chybět i Tomáš Rosický. "Má natažený přímý stehenní sval, který ohýbá nohu v kyčli a při kopání do míče je vlastně nejpodstatnější, nejvíc se zatěžuje. Rosický je v tréninku ještě opatrnější. Rezonance neukázala nic závažnějšího, ve smyslu například přetržení nebo krvácení do svalu. Také on vypadá dobře, ale v téhle fázi ho nechceme zbytečně přetížit. Zátěž bude zvyšovat, ale na sobotní zápas to není. I u něho probíhá velice intenzivní léčba různými formami. Podstatné bude, aby u něho odezněla bolest," uvedl Krejčí.

Sionko nemohl obout kopačky

Nejsložitější je situace kolem Vladimíra Šmicra. "Před deseti dny si obnovil zranění zadního stehenního svalu. Léčení probíhá normálně, potřebuje ale čas. Ve středu se zkusil zapojovat do hry, ale musí být opatrný. Rozhodnutí o něm necháváme na poslední chvíli. I proto tu je Libor Sionko. Jasno by mělo být před odletem na šampionát. Otazník u něho je největší," dodal Krejčí.

Libor Sionko jen vyklusával kvůli poraněnému palci. "Stoupli mu na něj, to se stane. Nic vážného to není," oddechl si lékař. "Nemohu běhat v kopačkách, bolí to, tak jsem vyklusával v teniskách. Do soboty budu v pořádku," říkal v pohodě Libor Sionko. Tomáš Ujfaluši si přivezl z Itálie nakopnutý kotník... "U něj jde o to, odlehčit mu, proto v úterý nehrál. Ani v tomto případě se nejedná o nic vážného," uzavřel výčet marodů doktor Krejčí.

Reklama