Hlavní obsah

Wenger: Rosický je skvělou náhradou za Pirese

LONDÝN

Bývalého mistra světa a Evropy Roberta Pirese z Francie má nahradit v záloze Arsenalu český fotbalista Tomáš Rosický. Právě s tímto cílem jej minulý týden přivedl do slavného londýnského klubu trenér Arséne Wenger. I když nejde o zcela stejný typ hráče, má Rosický podle francouzského kouče skvělé předpoklady k tomu, aby zaplnil vzniklou mezeru.

Článek

"Trochu se podobá poziční hrou Robertovi, může plni roli jako Dennis Bergkamp, hrát nalevo v systému 4-3-3 nebo ve středu pole. Ale má trochu odlišný styl. Zrychluje hru, dokáže tvořit, velmi rychle se orientuje ve hře a nejlepší léta má ještě před sebou," uvedl dnes Wenger na internetových stránkách Arsenalu.

Úspěšný trenér také odhalil pozadí bleskové transakce, která se uskutečnila během soustředění národního týmu v Seefeldu. Rosický si minulé pondělí odskočil z Rakouska do Londýna a po lékařské prohlídce podepsal s finalistou Ligy mistrů čtyřletý kontrakt.

Arsenal o něj projevoval zájem už dříve, ale nikdy nepřišel s konkrétní nabídkou, takže se dlouho zdálo, že Rosický přestoupí z Dortmundu do Atlétika Madrid. Náhlý obrat nastal, když Pires nedávno Wengerovi oznámil, že odejde do španělského Villarrealu.

"Když mi Robert řekl, že odchází, začal jsem rychle jednat. Chtěl jsem ho (Rosického) mít jistého ještě před mistrovstvím světa," uvedl Wenger, který prý českého záložníka sledoval několik let.

Reklama