Hlavní obsah

Rosický a Galásek v generálce nenastoupí

Radek MalinaPrávo

Tomáš Rosický a Tomáš Galásek dnes proti výběru Trinidadu a Tobaga nenastoupí. Klíčoví záložníci české fotbalové reprezentace kvůli zranění vynechají před středečním odletem na MS poslední přípravné utkání, které se hraje v 17.30 hodin v Praze na Letné.

Článek

"Proti Trinidadu určitě nenastoupí. Nechceme riskovat. Jsou to dost nečitelná zranění. Případná absence těchto dvou hráčů v úvodním zápase na šampionátu proti USA by byla hodně problematická. Nechci říct, že jsou nepostradatelní, ale byla by to obrovská ztráta," řekl včera Karel Brückner, trenér české fotbalové reprezentace. Rosického trápí stehenní sval, Galásek má problémy s bočními vazy v koleni.

S výjimkou dvou zraněných hráčů pošle Brückner proti výběru Trinidadu a Tobaga nejsilnější možnou sestavu. "Bude to varianta, která by přicházela za dané situace do úvahy pro utkání s Amerikou," uvedl.

Trenér hru soupeře nestudoval

Své svěřence informacemi o dnešním protivníkovi nezatěžoval. Naopak dopoledne pustil týmu sestřih obsahující hru USA. "Neznám hráče Trinidadu a nezajímal jsem se o ně. Neznamená to, že bychom je podceňovali, ale zabýváme se sami sebou. Všechno už směřujeme k mistrovství světa," vysvětlil Brückner.

Fanoušci po odmlce v minulé přípravě s Kostarikou mohou vidět záložníka Nedvěda, obránce Ujfalušiho či brankáře Petra Čecha. "Jde o poslední přípravu. Chceme být na turnaj dobře psychicky připraveni, proto věřím, že zápas zvládneme vítězně," prohlásil Čech. Vůbec by se nezlobil, kdyby stejně jako v předešlých třech utkáních udržel čisté konto: "Nula dodává sebevědomí celému týmu."

Brückner má před poslední prověrkou jediné přání: ať na marodku k Rosickému s Galáskem nepřibude nikdo další: "Věřím, že soupeř bude mít stejný zájem, proto nedojde k žádným excesům a nějakým záludnostem."

Hráči si přejí plný stadión

Reprezentanti českého týmu, jehož vedení včera prodloužilo až do roku 2010 smlouvu s Pumou dodávající výstroj pro reprezentace ČMFS, doufají v bouřlivou atmosféru. "Věřím, že exotický soupeř diváky přiláká a atmosféra bude parádní," pronesl Čech.

"Přál bych si, aby bylo plno. Soupeř v Česku nikdy nehrál, jde o zajímavého protivníka," přitakal Pavel Nedvěd. Zatím je však prodáno pouze pět tisíc vstupenek, takže všichni zájemci mohou ještě dnes lístky zakoupit. Na jednoho vylosovaného šťastlivce čeká zájezd pro 2 osoby na zápas světového šampionátu.

Předpokládané sestavy:
Česko: Čech - Grygera, Ujfaluši, Rozehnal, Jankulovski - Poborský, Plašil, Polák, Nedvěd - Baroš, Koller.
Trinidad a Tobago: Hislop - Gray, A. John, Lawrence, Andrews - Birchall, Scotland, Edwards, Whitley - Yorke, S. John.

Reklama