Hlavní obsah

Sivok si zrušil dovolenou rád

Michal OsobaPrávo

Rychlý spád nabraly v poslední době události kolem Tomáše Sivoka. Ještě před pár týdny jen zlehka trénoval, aby se dostal zpět do formy po operaci přetržených kolenních vazů, včera odletěl na fotbalové mistrovství světa. I když jen v roli náhradníka. Sparťanský záložník odcestoval do Německa jako rezerva pro případ, že by se někdo z třiadvacítky nominovaných zranil.

Článek

V tom případě ho trenér Brückner nejpozději 24 hodin před výkopem úvodního duelu s Američany může dopsat na soupisku.

Sivok má v plánu zůstat v dějišti mistrovství světa na první dva zápasy i v případě, že se do nominace nevejde. Až pak by se zapojil v Praze do přípravy Sparty. "Trenér Brückner prý mluvil s koučem Grigou, esemeskou mi gratuloval i pan Křetínský, takže by s tím neměl být problém," hlásí Sivok.

Přímo v Německu absolvuje stejný program jako většina týmu, jediný rozdíl bude v tom, že během turnaje se nedostane na lavičku náhradníků, ale zůstane jen na tribuně.

Do Říma se nejelo

Nečekaná pozvánka tak trochu narušila Sivokovy plány na příští dny. "Měli jsme s přítelkyní zamluvenou dovolenou v Římě, chtěli jsme se podívat po památkách, ale teď jsme to museli zrušit. Ale samozřejmě jsem to udělal rád," přiznává. Ani doma neměl s rušením dovolené problémy. "Přítelkyně to naprosto chápala. Strašně mi to přeje, měla z toho, že jedu, snad ještě větší radost než já," vykládá.

Sivokovi ale úloha čekatele na zranění někoho z jeho spoluhráčů není příliš příjemná. "Samozřejmě doufám, že na soupisku dopsaný nebudu muset být, nechci nikomu z kluků přát zranění," říká rozhodně. "Ale připravený na to být musím, trenér Brückner si mě asi vybral pro moji univerzálnost," přemítá Sivok, jenž je schopen hrát v obraně i záloze.

Ani spoluhráči na Sivoka kvůli jeho "supí" roli nekoukají skrz prsty. "Určitě se necítím méněcenný. Vzali mě úplně v pohodě, je tu dobrá parta jako ve Spartě," líčí dvaadvacetiletý fotbalista. Občas si ale vyslechne i nějakou narážku. "Hlavně na moji zálibu v černé muzice, oni si vždycky něco najdou," pousměje se.

Reklama