Hlavní obsah

Cissé si zlomil nohu a přišel o mistrovství světa

ST. ETIENNE

Zlomená noha z posledního přípravného zápasu zmařila sen francouzského útočníka Djibrila Cissého o startu na mistrovství světa. Čtyřiadvacetiletý kanonýr Liverpoolu se zranil ve středečním duelu s Čínou, který Francie vyhrála 3:1, a trenér Raymond Domenech v noci po utkání potvrdil, že se naplnily obavy ze zlomeniny.

Článek

Předseda francouzské fotbalové federace Jean-Pierra Escalettes řekl francouzskému rozhlasu, že Cissé má zlomenou lýtkovou i holenní kost na pravé noze. Podobné zranění, ale na druhé noze, utrpěl i v říjnu 2004 v ligovém zápase. Na hřiště se vrátil až po několika měsících.

Trenér Domenech má nyní do pondělka čas, aby za Cissého povolal náhradníka. O den později Francie vstoupí do turnaje zápasem se Švýcarskem. Hlavním favoritem na dodatečnou nominaci je Nicolas Anelka, šanci mají i Ludovic Giuly a Sidney Govou.

"Musel na operaci. Je to pro nás pro všechny obrovská rána," řekl kouč Domenech novinářům. V kabině prý byla po zápase hodně pochmurná atmosféra. "Všichni byli v šoku. Dokonce jsem viděl, že pár z nich nemělo daleko k slzám," dodal.

Cissé si zkroutil nohu pod sebe

Útočník se zranil po deseti minutách hry, kdy po souboji s čínským soupeřem upadl a nešťastně si zkroutil nohu pod sebe. Hřiště opustil na nosítkách a jeho místo v sestavě zaujal David Trezequet, jenž pak ve 30. minutě otevřel skóre zápasu.

"Všichni jsme na něho už během zápasu museli pořád myslet. Je to hrozně těžké nejen pro něho, ale i pro nás. Ztratili jsme kamaráda a skvělého hráče," řekl obránce William Gallas.

Čínský kapitán Čeng Č' po zápase zranění Cissého litoval, zdůraznil ale, že šlo o čistý souboj. "Využil jsem výhodu svého postavení a srazili jsme se těly. Nečekal jsem, že se Cissé při pádu na zem zraní," řekl agentuře Nová Čína fotbalista, jenž byl autorem jediného čínského gólu.

Svého svěřence podpořil i trenér Ču Kuang-chu. "Jedním z úkolů čínského týmu v tomto zápase bylo pomoci Francii rozehřát se před mistrovstvím světa, takže se naši hráči po celou dobu drželi v mezích pravidel," řekl.

Cissé zmeškal před dvěma lety evropský šampionát kvůli disciplinárnímu trestu. V roce 2002 byl jen nehrajícím členem francouzského týmu na mistrovství světa a v Německu si tak měl odbýt svou premiéru na velkém turnaji.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články