Hlavní obsah

Rosický: Lepší start jsme si ani nemohli přát

Tomáš Fliegl (Gelsenkirchen)Sport.cz

Nejlepším hráčem zápasu USA - Česko byl vyhlášený Tomáš Rosický. Záložník londýnského Arsenalu vstřelil dva krásné góly a po zásluze si odnesl stříbrný korbel pro Muže utkání. Po zápase jej dokonce v německé televizi chválil samotný Pelé. "Musím pogratulovat Arsenalu k tomu, jakého získal hráče," přidal se trenér Karel Brückner.

Článek

Rosický v úvodu utkání spíše plnil defenzivní úkoly, útoky rozehrával většinou Pavel Nedvěd. "Čekali jsme, že nás bude soupeř hodně napadat. Tak jsme chtěli jejich obranu překopávat na Dina Kollera. Proto jsem se k míči tolik nedostal," vysvětlil po zápase novinářům Rosický. "Navíc se mi v úvodu špatně dýchalo. Pak jsem se ale rozběhal a bylo to dobré," dodal pětadvacetiletý záložník.

S přibývajícím časem presink soupeře slábl a Rosický se dostával více do hry. A udeřil. Po špatném odhlavičkování americké obrany si připravil míč a nekompromisně zamířil k tyči. "Hned, jak jsem si dobře zpracoval míč, jsem věděl že budu střílet. Jenom jsem se soustředil, abych míč dobře trefil," popsal parádní trefu.

Navíc Rosický v druhém poločase přidal po spolupráci s Pavlem Nedvědem pojistku v podobě třetího gólu. A mohl dokonce zíznamenat hattrick, ale jeho další střela orazítkovala břevno Kellerovy branky. "Nejsem žádný multikanonýr, ale snažil jsem se o střelbu jak nás trenéři upozorňovali. Škoda, že jsem trefil břevno, ale to už by asi bylo moc," popsal Rosický událost z 68. minuty utkání. "Tu střelu jsem už ale viděl v síti," připustil záložník Kanonýrů.

Českému týmu důležitý úvodní zápas vyšel, do sobotního duelu s Ghanou může jít s větším klidem. "Udělali jsme první krok, ale zatím jsme nepostoupili. Lepší start jsme si ale ani nemohli přát," byl spokojený Tomáš Rosický

Reklama