Hlavní obsah

Rosický: Není na místě si připouštět, že vypadneme

Tomáš Fliegl (Westerburg)Sport.cz

V zahajovacím utkání s USA zářil, proti Ghaně se svezl se slabším výkonem celého týmu. Přesto byl Tomáš Rosický po Petru Čechovi nejlepším českým fotbalistou v neúspěšném zápase s Ghanou. Proti Itálii tak musejí češi bodovat, jinak na šampionátu končí. "Pořád ještě nejsme vyřazení," upozorňoval na nedělním setkání s novináři Rosický.

Článek

I záložník Arsenalu připustil, že o vývoji rozhodla rychlá trefa Ghany z druhé minuty. "Bylo to o prvním gólu. Pak jsme museli hrát, co jsme nechtěli. Úplný opak než s Amerikou. Ale nesmíme z toho být moc smutní, pořád ještě nejsme vyřazení," věří v postup ze základní skupiny Rosický.

Český tým je po druhých zápasech o bod za Itálií a stále má postup ve svých rukou. "Není na místě si připouštět, že vypadneme. Pořád jsme druzí ve skupině," upozornil na vyrovnanost skupiny E pětadvacetiletý středopolař.

Čtvrteční vyvrcholení české základní skupiny bude mimořádně zajímavé. Postoupit stále mohou všechny čtyři týmy. "Závěr bude celý zamotaný," řekl novinářům Rosický.

Proti africkému týmu ale Češi nestačili, atletičtější soupeř dobrým pohybem vytvářel přečíslení, do karet mu hrála i snaha soupeře o vyrovnání. "I v deseti to bylo strašně těžký. Ale snažili jsme se skóre zkorigovat, proto se obrana tak strašně otvírala," vysvětloval prostupnost obrany ve druhém poločase.

Rosický patřil k nejaktivnějším hráčům, jeho průniky ale většinou končily  na obranné ghanské hradbě. "Snažil jsem se procházet mezi protihráči a vytvářet přečíslení. Oni se mě ale snažili chytat už brzo a i za cenu taktického faulu zastavit," popisoval zvýšenou pozornost protihráčů Rosický.

Nevyužité šance

Přesto si Češi několik šancí vytvořili. "Pár možností jsme měli, já sám dvě. Jednou to vykopl obránce, podruhé jsem netrefil míč ideálně," vzpomínal na neúspěšný zápas Tomáš Rosický.

V pondělí mají čeští fotbalisté volný den, v úterý je čeká uzavřený trénink. Ve středu se už budou připravovat v Hamburku na čtvrteční duel s Itálií.

Reklama