Hlavní obsah

Baroš trénoval naplno, ve čtvrtek může nastoupit

WESTERBURG

Znovu v naprostém utajení trénovali v úterý ve Westerburgu čeští fotbalisté. Přípravu absolvoval v plném nasazení i Milan Baroš, který tak může naskočit i do čtvrtečního zápasu. "Můžu trénovat naplno, ale noha zatím není stoprocentní," řekl po tréninku útočník Aston Villy novinářům.

Článek

Milan Baroš, který v pondělí absolvoval speciální individuální trénink [celá zpráva], absolvoval kompletní přípravu v plném nasazení. Do čtvrtečního utkání s Itálií v Hamburku by tak mohl zasáhnout, i když pravděpodobně ne na celých devadesát minut. "Kdyby nešlo o mistrovství, asi bych do toho nešel. Noha pořád není stoprocentní," řekl novinářům Baroš.

"Je naděje, že bude pro zápas s Itálií připravený," řekl na tiskové konferenci trenér Karel Brückner. Horší je prognóza u dalšího útočníka Jana Kollera, který si zranil stehenní sval v utkání proti USA. "Zatím nelze definitivně potvrdit, že nebude hrát. Pro mě platí, že v rozhodování je přednější zdraví hráče. To se týká Baroše i Kollera," uvedl Brückner.

Postup pojistí výhra

Reprezentanti dostali v pondělí volno, poslední trénink před přesunem do Hamburku věnovali v úterý tradičně nácviku taktických novinek a standardních situací. Národní celek se připravoval více než devadesát minut, závěr tréninku strávil útočník Aston Villy výklusem bez kopaček s asistentem Jaroslavem Šilhavým.

Trenér Brückner má už i představu o tom, kdo vystřídá distancovaného stopera Ujfalušiho. "Bude to Jiránek nebo Kováč, šance mají stejné. Sestavu se dozvědí ve čtvrtek v půl dvanácté s ostatními hráči," dodal Brückner.

Ve středu se čeští fotbalisté přesunou do Hamburku, kde je odpoledne čeká oficiální trénink, Ve čtvrtek pak nastoupí v závěrečném utkání skupiny E mistrovství světa proti Itálii. K jistotě postupu potřebují zvítězit, v případě remízy musejí spoléhat, že nerozhodně skončí i druhý duel skupiny mezi USA a Ghanou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články