Hlavní obsah

Ronaldinho myslí při hře jen na přihrávání, ne na góly

PAŘÍŽ

Brazilec Ronaldinho dosud zůstává na mistrovství světa dlužen pověsti obávaného kanonýra, přikládá to ale skutečnosti, že vůbec při zápasech v Německu nemyslí na góly. Míčový kouzelník tvrdí, že při hře se zabývá jedině tím, jak připravit brankové situace svým spoluhráčům.

Článek

"Nemyslím na střílení branek, ale na to, jak pomoci týmu zvítězit," řekl Ronaldinho francouzskému deníku Le Parisien. "Moje práce spočívá v přihrávkách na útočníky. Na to se koncentruji," dodal nejlepší hráč světa, držitel Zlatého míče a druhý nejlepší střelec Barcelony, kterou letos přivedl k vítězství v domácí soutěži i Lize mistrů.

Další příležitost vyniknout dostane útočník Barcelony v sobotním čtvrtfinále proti Francii. Souboj dvou posledních mistrů světa bude také duelem dvou nejlepších fotbalistů přelomu tisíciletí. Na jedné straně nastoupí odcházející král Zinédine Zidane, na druhé současný vládce Ronaldinho.

"Obdivuji Zidana za všechno, co přinesl fotbalu. A moji spoluhráči ho také respektují," vzdal Ronaldinho hold legendě, která po mistrovství ukončí kariéru. "Hraje opravdu velmi dobře a také mimo hřiště je dobrým člověkem. V každém případě to bude velký zápas, asi nejzajímavější, jaký jsem kdy hrál."

Reklama