Hlavní obsah

Novým kapitánem Anglie prý bude Terry, nový kouč chystá čistku

LONDÝN/PRAHA

Davida Beckhama, který od roku 2000 vedl fotbalisty Anglie jako kapitán a po vyřazení s Portugalskem se této funkce vzdal, nahradí obránce John Terry. Informuje o tom deník Sun. Nový kouč Anglie Steve McLaren, který dosud působil jako asistent Švéda Svena-Görana Erikssona, však nového kapitána hodlá oznámit až před prvním zápasem po MS. Tím bude příprava s Řeckem 16. srpna v Manchesteru.

Článek

Podle listu však Terry boj o kapitánskou pásku vyhrál na úkor záložníka Stevena Gerrarda, jenž byl druhým nejvážnějším kandidátem. Nikdo z hráčů ani nový kouč se na toto téma nevyjadřovali. Terry stále nemůže překousnout, že Anglie na šampionátu skončila. "Zažívám nejhorší chvíle své kariéry. V minulosti už jsem poznal řadu těžkých porážek, ale tohle je mistrovství světa. A já jsem z toho úplně zdevastovaný," řekl dosavadní kapitán londýnské Chelsea.

V životě by ho prý nenapadlo, že se bude opakovat penaltový nezdar jako před dvěma lety v Portugalsku. "Když jsme postoupili do čtvrtfinále, věřil jsem, že je v našich silách turnaj vyhrát. Dokonce jsem si představoval Beckse (Beckhama - pozn. red.), jak drží nad hlavou pohár," líčil skleslý Terry.

Přesto měl pro tým jen slova chvály. "I v deseti jsme šli za vítězstvím s větším úsilím než Portugalci. Řada týmů by se v naší situaci zatáhla a jen bránila s tím, že se třeba něco stane. Ale my jsme dřeli do závěrečného hvizdu a ze hry nás zase poslaly ty zatracené penalty," vracel se k rozstřelu, v němž Angličané uspěli jen jednou.

Zatímco Terry by měl mít pod McLarenem místo jisté, to samé se nemusí týkat starších hráčů. Nový trenér, jehož jmenování vzbudilo v Anglii poměrně velkou dávku nevole, protože národ chtěl dalšího zahraničního kouče, prý chystá zásadní změny. Spekuluje se o tom, že třeba Beckham se bude muset smířit s rolí náhradníka. Přes třicet je i Garymu Nevillovi či Solu Campbellovi. McLaren chce vsadit na mladou krev.

Reklama

Související témata: