Hlavní obsah

Gallas: Portugalci nemají tolik hvězd, ale tým

Karel FeltPrávo

Obránce William Gallas patří ke stabilním pilířům francouzské reprezentace. Jeho tým se po nevýrazných výkonech ve skupině probojoval už do semifinále, kde ve středu změří síly s Portugalskem. O předchozích zápasech a soupeři o finále vykládal Gallas v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

Co říkáte postupu Francie do semifinále mistrovství světa?

Je to úžasné a pro mnohé asi nečekané. Skupinu jsme začali špatně, až v utkání s Togem jsme to zlomili. Bylo to ve chvíli, kdy jsme hráli o všechno. A pak z nás všechno spadlo. To obrovské napětí, stres, ubylo také útoků ze strany médií. Do dalších zápasů jsme šli s tím, že nemáme co ztratit, a to platí i nadále. Jdeme zápas od zápasu a jsme stále silnější a lepší.

Byla Brazílie nejtěžším soupeřem, kterého jste mohli na šampionátu potkat?

Brazilci obhajovali titul, byli spolu s Německem největšími favority. Tuto roli nyní převzali Němci, ostatní týmy jsou vyrovnané, ale každý může porazit každého.

Takže Francie může prohrát s Portugalskem...

I to by se mohlo stát, ale jak jsem řekl, jsme stále silnější a chceme dojít až do berlínského finále. Portugalsko hraje podobným stylem jako Brazílie, což, jak se ukázalo, nám vyhovuje.

V čem jsou Portugalci lepší?

Na rozdíl od brazilských fotbalistů nemá Portugalsko ve svém středu tolik hvězd, ale hrají víc jako jeden tým. Jsou běhavější, dokáží celý zápas odehrát ve vysokém tempu. V předchozích utkáních ale schytali také hodně ran a byli na trávníku déle. To všechno se může projevit. Tato utkání rozhoduje mnohdy jediný moment.

Jak se vám hraje uprostřed obrany s Lilianem Thuramem?

V Chelsea nastupuji nejčastěji na levém okraji obrany, ale ve stoperské dvojici jsem toho už také odehrál hodně. S Lilianem se hraje perfektně, je to zkušený fotbalista, velice klidný. Dobře si rozumíme. Samozřejmě to nepřišlo hned, ale teď už na sebe ani nemusíme křičet. Já vím, co udělá Lilian a on ví, co provedu já. Naše defenziva je určitě v pohodě.

Reklama

Související témata: