Hlavní obsah

Ronaldinho se omluvil za neúspěch na mistrovství světa

RIO DE JANEIRO

Brazilský fotbalista Ronaldinho přišel po neúspěchu obhájců titulu na mistrovství světa s pokáním. Podle hvězdného záložníka Barcelony se jemu i ostatním hráčům favorizovaného týmu nepovedlo v Německu předvést naplno jejich schopnosti.

Článek

"Mnozí od nás a především od mě očekávali brilantní představení, která se nedostavila. Lituji, že jsme vypadli, aniž bychom mohli ukázat, co umíme," uvedl šestadvacetiletý hráč na své internetové stránce.

V Brazílii, kde se považuje za úspěch jen vítězství v turnaji, zavládlo po vyřazení "kanárků" ve čtvrtfinále po prohře 0:1 s Francií obrovské zklamání. "Ať řeknu cokoli, nic to nezmění. Proto se chci omluvit, že jsme s kolegy nezískali titul," uvedl nejlepší hráč světa, jenž si nyní užívá měsíční dovolenou.

Ronaldinho věří, že Brazilci uspějí na příštím šampionátu. "Teď jsme šestý titul nevybojovali, ale s podporou všech se zbavíme chyb, které jsme udělali letos, a příště budeme natolik silní, abychom v roce 2010 dokázali vyhrát," prohlásil.

Naopak jeho kolega Ronaldo považuje poprask, který se po vypadnutí Brazilců strhl, za nespravedlivý. "Slyšel jsem všechnu tu kritiku a připadá mi přehnaná. Zůstali jsme za očekáváním, ale Brazílie nevyhraje každé mistrovství, i když má nejlepší tým," uvedl dvojnásobný mistr světa a nejlepší střelec v historii šampionátů na tiskové konferenci v Riu de Janeiro.

Devětadvacetiletý kanonýr Realu Madrid se zastal trenéra Carlose Alberta Parreiry, jenž nenavázal na svůj triumf s Brazílií z roku 1994. "Na naší porážce nemůže nést jako jediný vinu," řekl Ronaldo, jenž navzdory narážkám ohledně nadváhy vstřelil na turnaji tři góly a předčil v historickém pořadí Němce Gerda Müllera.

Reklama

Související témata: