Hlavní obsah

Rozhodčí, který neuznal Ronaldovi proti Srbsku rozhodující gól, se omluvil

Bělehrad
Aktualizováno

Nizozemský rozhodčí Danny Makkelie se omluvil portugalskému týmu v čele s trenérem Fernandem Santosem za to, že v sobotním kvalifikačním utkání na hřišti Srbska neuznal Cristianu Ronaldovi vítězný gól. Osmatřicetiletý sudí se stal terčem kritiky, protože v 93. minutě špatně vyhodnotil situaci, kdy po střele hostující hvězdy vykopával obránce Stefan Mitrovič míč už za brankovou čárou.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Cristiano Ronaldo v dresu portugalské reprezentace v kvalifikačním utkání proti Srbsku.

Článek

Protestujícímu pětinásobnému vítězi Zlatého míče pak navíc udělili žlutou kartu. Ronaldo následně vzteky zahodil kapitánskou pásku. Dramatický zápas skončil remízou 2:2. "Jediné, co mohu podle pravidel FIFA říct, je, že jsem se omluvil trenérovi národního celku Fernandu Santosovi a jeho týmu za to, co se stalo," uvedl Makkelie pro portugalský list A Bola.

V kvalifikačních zápasech o MS 2022 není přítomný ani systém videorozhodčího (VAR), ani branková technologie, která rozpozná, zda míč přešel brankovou čáru. "S týmem rozhodčích se vždy snažíme dělat správná rozhodnutí. Když ale pak dojde k takovýmto situacím, nemáme z toho nikdo radost," doplnil Makkelie.

Portugalci zůstali v kvalifikační skupině A se čtyřmi body o skóre druzí právě za Srby. Na MS postupuje přímo pouze vítěz, druhý tým jde do baráže.

Reklama