Hlavní obsah

Bale? Skvělý hráč, ale gól nebyl o něm, mračil se Šilhavý ve Walesu

zp, dosSport.cz

Už pomalu osm let neprohráli Velšané na domácím hřišti kvalifikační zápas, v němž šlo o světový šampionát, zvládli i úterní s českou reprezentací. Sedmý v řadě... „Občas nehrajete dobře, a přesto vyhrajete,“ hlásil s úsměvem po vítězné partii provizorní kouč Walesu Robert Page. Trenérovi Jaroslavu Šilhavému se tahle slova zrovna příjemně neposlouchala. Jeho tým sice v Cardiffu nehrál tak dobře, jako v sobotu v Praze proti Belgii, jenže v jeho případě Pageovo moudro neplatilo.

Určitě to Patrikovi budu vyčítat, to nejde, hodnotí trenér Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie
Fotogalerie

„Samozřejmě jsme zklamaní, že jsme s Walesem prohráli. Zvlášť, když jsme zvládli první dva kvalifikační zápasy skvěle. S favorizovanou Belgií sehrajeme výtečné utkání a remizujeme s ní, pak s vyrovnaným soupeřem prohrajeme," netajil trenér českého týmu rozčarování.

První poločas přitom nic takového nevěštil. Hru jste měli pod kontrolou, míč po většinu času v držení, často jste stříleli...

Jenže jsme začali vlažně, pohyb nebyl dobrý, naše rozpoložení také ne. Měli jsme sice dvě šance, ale soupeř jednu velkou, do které se dostal Bale, jehož střelu Vaclík skvěle chytil.

Začátek kvalifikace bych ohodnotil trojkou, říká kapitán Vladimír Darida

Sport.cz, FAČR

V čem byla příčina, když jste na hráče apeloval, že k zápasu s Walesem musí přistoupit stejně jako k utkání s Belgií?

Nejspíš v únavě, která byla na některých hráčích znát. Soupeř byl v tomto směru ve výhodě. V sobotu hrál s Mexikem jen přípravu, v níž postavil prakticky úplně jiné mužstvo. Mohl šetřit ty, které nasadil proti nám.

Všechno navíc zkomplikovalo vyloučení Schicka hned po změně stran. Bez vaší reakce asi nezůstane.

To tedy rozhodně ne, protože další průběh zápasu hodně ovlivnilo. Tak zkušený hráč, jako je Patrik, se prostě nemůže po soupeři ohánět. V plném počtu bychom se po změně stran nadechli, Wales přitlačili... Vyloučení ale naši hru rozbilo.

Nicméně rozhodující a pro Wales vítězný gól přišel ve chvíli, kdy už byl poměr sil vyrovnaný. A u jeho zrodu byl Bale, na kterého si měli dávat hráči obzvláštní pozor.

Klobouk dolů před ním, je to pořád skvělý fotbalista. Zdvojujeme jeho bránění, ale on se přesto najednou objeví v šanci. Tu v první půli ještě Vaclík zlikvidoval. Před gólem u něho byli tři naši hráči, ale přesto ho nechali odcentrovat, i když tomu měli zamezit. Nebylo to o Baleovi, ale o nás a naší chybě.

I Wales se ovšem dopouštěl chyb a šance vám nabízel...

Provod měl po hned dvě, ale gólem neskončily, v nastavení jsme pak neměli štěstí. Proto takové zklamání. Chyběl krok k tomu, abychom po dvou skvěle zvládnutých zápasech na úvod vstup do kvalifikace zdárně dokončili.

Zase až o takový malér nejde, když do baráže o Katar vede nejen druhá, ale za jistých okolností i třetí příčka ve skupině.

Je to ale každopádně komplikace, i když skupina je pořád otevřená. Belgie je samozřejmě jinde, což potvrdila i teď, kdy vyhrála 8:0 nad Běloruskem. My jsme ale ve Walesu prohrát neměli. Bohužel se nám nepodařilo navázat na předešlé zápasy a výkony.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: