Hlavní obsah

A cenu za nejhorší vlastní gól v historii vyhrává... Brankář předvedl nevídané tanečky na čáře

Kanada/Praha

Právě probíhající mistrovství Evropy ve fotbale už nabídlo řadu vlastních gólů. Ty se nevyhnuly ani kvalifikaci na mistrovství světa, které se odehraje příští rok. V severoamerické části kvalifikace se na první místo v tabulce dostalo Haiti, které v druhém kole čekal dvojzápas s Kanadou. A právě proti ní padl zřejmě jeden z nejhorších vlastňáků v historii fotbalu.

Foto: Kamil Krzaczynski, ČTK/AP

Mladý gólman Josue Duverger (vlevo) předvedl v první půli skvělé zákroky, pak ale chyboval

Článek

V prvním zápase prohrálo Haiti 0:1 a drželo si určitou šanci na postup do závěrečné fáze kvalifikace, zejména pak po bezbrankovém prvním poločase v odvetě. Pouhou minutu po začátku druhého však přišla pohroma.

Středopolař Kevin Lafrance, působící dříve v Mostě nebo Slavii, v klidu přihrál malou domů brankáři Duvergerovi, který se pokusil míč odkopnout, jenže netrefil a ten se dál nebezpečně kutálel k brance. I když měl další šanci jej zachytit, tak ho pouze poslal za čáru.

Nutno říct, že gólmanovi je pouze jednadvacet let a toto byl jeho první zápas za národní tým a v prvním poločase předvedl řadu dobrých zákroků. Chyby mu ale bylo velmi líto. Odstartovala totiž kanadskou kanonádu. V 74. minutě na 2:0 zvýšil Cyle Larin a minutu před koncem normální hrací doby na konečných 3:0 upravil střídající útočník Cardiffu Junior Hoilett.

Kanada tedy postoupila do třetí části kvalifikace, kde se utká o postup na mistrovství světa s USA, Mexikem, Kostarikou, Jamajkou, Hondurasem, Panamou a Salvadorem. Ze skupiny postupují tři nejlepší týmy přímo, čtvrtého čeká play off s týmem z jiného kontinentu.

Reklama

Související témata: