Hlavní obsah

Ne vše šlo tak, jak jsme si představovali, řekl po premiéře trenér Německa Flick

Trenér Hans-Dieter Flick načal angažmá na lavičce německé fotbalové reprezentace čtvrtečním vítězstvím 2:0 nad outsidery z Lichtenštejnska v kvalifikaci o postup na mistrovství světa 2022 v Kataru. Připustil, že proti 189. týmu žebříčku FIFA měli jeho svěřenci vyhrát vyšším rozdílem. Přestože se mu výkon mužstva příliš nezamlouval, nepochybuje o jeho ohromné kvalitě.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Kouč německé fotbalové reprezentace Hans-Dieter Flick během tréninku.

Článek

"Byla to zvláštní výhra, protože šlo o můj premiérový reprezentační zápas. Samozřejmě bychom rádi vstřelili víc branek. Lichtenštejnsko je soupeř, kterého musíte porazit vyšším rozdílem. Ne vše šlo tak, jak jsme si představovali. V týmu je ohromná kvalita, o tom není pochyb. Chápu ale, že fanoušci jsou z výsledku trochu zklamaní," citoval web Německého fotbalového svazu Flicka, který po Euru vystřídal u národního týmu po 15 letech ve funkci hlavního trenéra Joachima Löwa.

"Lichtenštejnsko bránilo velmi dobře. Je ale bez debat, že bychom rádi vstřelili víc branek. Vytvořili jsme si příležitosti, ale střílení gólů nemůžeme brát za samozřejmé. Musíme na tom zapracovat, snažit se udržet tempo a přinutit soupeře k chybám. Dívám se na to pozitivně, pořád jsme vyhráli. Ne každý začátek je jednoduchý," uvedl šestapadesátiletý rodák z Heidelbergu.

V utkáním hraném ve švýcarském St. Gallenu se jako první prosadil v 41. minutě Timo Werner. Konečný výsledek stanovil v 77. minutě Leroy Sané. "Dlouho nám trvalo, než jsme otevřeli skóre, ale i to je proces. První utkání u mě nevyvolá nějaké pochybnosti. Máme před sebou dlouhou cestu, kterou projdeme společně," prohlásil Flick.

Podle něj si fotbalisté v koncovce nevěří. "Vytváření šancí bylo v pořádku, ale často nám chyběla finální přihrávka. Nepodařilo se nám vstřelit brzký gól, který by nám přinesl jistotu. První půle se mi moc nelíbila, mužstvo zpomalilo. Po přestávce jsme se zvedli. Máme za sebou začátek, s nímž úplně spokojení nejsme. Hráče ale neviním, snažili se vysoko presovat a okamžitě napravit chyby," konstatoval Flick.

V neděli Němci ve Stuttgartu vyzvou Arménii, která je před nimi v čele skupiny J o bod. "Je to důležitý zápas. Arménie je lídrem skupiny, ale můžeme se před ni posunout, což je náš cíl. V útoku se chceme zlepšit," řekl někdejší hráč i kouč Bayernu Mnichov.

Reklama