Hlavní obsah

Vaclík proti Ukrajincům chytat nebude, trenéři možná povolají mladíka

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Fotbalová reprezentace se ve středečním přípravném duelu s Ukrajinou musí v Plzni obejít bez brankáře Tomáše Vaclíka. Gólman si bude léčit zranění, které utrpěl v neděli v Belgii. Kvalifikační duel pak dochytal debutant Jindřich Staněk, domácí favorit zvítězil 3:0. Trenéři zvažují povolat gólmana z jednadvacítky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář české fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík během utkání kvalifikace MS 2022 s Běloruskem.

Článek

Již tak početná marodka se ještě rozrostla. Hromotluk Lukaku hned v první minutě bruselského duelu přišlápl nešťastnému Vaclíkovi špičku nohy. Pak mu stačil dát první gól a ve 14. minutě musel zkušený gólman opustit hřiště. Bylo jasné, že v Plzni si reprezentační jednička ve středu nezachytá.

„Tomáš podstupuje podrobnější vyšetření, ale už teď můžeme říct, že nebude k dispozici na poslední utkání srazu. Neznáme ještě přesně charakter zranění, ale je hodně bolestivé a Tomáš se bude muset léčit," avizuje po příjezdu do Plzně asistent trenéra Jiří Chytrý.

Národní tým tak možná doplní své řady.

„Za Tomáše uvažujeme o povolání někoho z mladých kluků z jednadvacítky," říká Chytrý s dodatkem, že obránce Tomáš Kalas se potýká s lehkou virózou.

Dojde řada i na další?

„Doufáme, že se nám viróza v týmu nerozjede. Pokud ne, věříme, že nebudeme muset nikoho povolávat. Všichni ostatní hráči kromě Vaclíka by měli být k utkání k dispozici," doufá kolega trenéra Jaroslava Šilhavého.

Foto: Johanna Geron, Reuters

Zraněný gólman české reprezentace Tomáš Vaclík, v úvodu zápasu s Belgií.

Proti Ukrajině půjde o třetí duel srazu, dá se tedy předpokládat, že trenéři nasadí méně vytížené hráče.

Hned v sobotu je na programu třeba důležitý ligový duel Plzeň - Sparta. Realizační tým nicméně neplánuje, že by někomu z nominovaných dal volno.

„Existuje komunikace s kluby, ale pořád jde o mezinárodní utkání reprezentací. Je také nějakým způsobem důležité. Na druhou stranu vnímáme zájem klubů a budeme se ho snažit zohlednit v utkání, pokud nám zápas umožní," argumentuje Chytrý.

Reklama

Související témata: