Hlavní obsah

Problém Čechů: zraněné opory a forma Součka. Únava? Vůbec, fyzicky se cítím výborně, tvrdí kapitán

Praha

Táhnul léta Slavii, v uplynulé sezoně West Ham v Premier Legaue. Stal jedním z klíčových mužů reprezentace, která i díky němu dokráčela do čtvrtfinále EURO. Před dnešní klíčovou bitvou s Walesem o druhé místo ve skupině světové kvalifikace však mají Češi problém. Podle britských médií je záložník Tomáš Souček z formy. Nemilé jsou i absence opor v čele s obráncem Coufalem a záložníkem Janktem.

Kdo bude hrát proti Walesu na krajích obrany? Ještě se rozhodujeme, říká Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

„Tomáš není ve své nejlepší formě," přiznal po víkendové porážce 1:2 s Brentfordem v anglické lize kouč West Hamu David Moyes. Ostrovní média se ptají, co se se Součkem, který v minulém ročníku vstřelil deset branek, děje. V nové sezoně zatím nedal ani jednu.

„Minulý rok byl jedním z nejlepších hráčů, start do nové sezony je zklamáním. Vypadá, že nemá potřebné tempo," stálo v hodnocení jednoho z britských deníků, který ocenil Součkovo představení proti Brentfordu podprůměrnou čtyřkou. Nejnižší známkou z celého týmu Kladivářů.

Schickova pomsta? Tu v hlavě nemáme, odmítá kapitán Tomáš Souček

FAČR

Pravdou je, že Souček poslední sezony patří mezi nejvytíženější hráče v Evropě. Vybírá si únava daň? „Není to jen o únavě, někdy vypadá jako ryba bez vody," napsal server fanoušků West Hamu Hammers News. Nicméně kapitán Čechů toto tvrzení odmítá.

Jan Kuchta se na reprezentačním tréninku představuje týmu. Na přetřes přišla i přítelkyně

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

„Čím víc zápasů, tím líp pro mě. Věřím, že proti Walesu budu naplno připravený, fyzicky se cítím velice dobře. Jen to přenést na hřiště," uvedl Souček ve čtvrtek. Pokud však nenahodí motory, tým to proti Walesu negativně pocítí. Stejně tak jsou nepříjemné absence několika opor. Krajních obránců Coufala s Bořilem, záložníků Jankta, Ševčíka a Masopusta. A dost možná bude trenér Jaroslav Šilhavý postrádat i záložníka Holeše.

„Coufal přijel, věřili jsme, že se připojí k týmu. Zdravotní problémy ale byly proti. Lehké potíže má nově Holeš, který neabsolvoval předzápasový trénink. Uvidíme v pátek, co řeknou doktoři. Podle toho se rozhodneme. Máme ale další hráče, kteří zraněné kluky nahradí," podotkl Šilhavý. „Každá ztráta je znát. Měli jsme ale několik tréninků, věřím, že poskládáme velmi silný tým," doplnil Souček.

Jak skončí kvalifikační zápas o postup na MS mezi českou fotbalovou reprezentací a Walesem?
vysokou výhrou české reprezentace
9,2 %
těsnou výhrou české reprezentace
66,5 %
remízou
14,7 %
těsnou výhrou Walesu
7,2 %
vysokou výhrou Walesu
2,4 %
Celkem hlasovalo 6931 čtenářů.

Reklama