Hlavní obsah

Nedvěd? Uvidíme, podebatujeme, pravil Rada

PRAHA

Dost možná, že se ve středu v San Marinu sejdou. A třeba i na Nedvědův návrat do národního mužstva řeč přijde, až se kouč české fotbalové reprezentace Petr Rada s Grande Paolem v ministátečku na Apeninském poloostrově uvidí. Hvězda Juventusu totiž slíbila, že se na kvalifikační duel české reprezentace přiletí podívat, takže Radovi se příležitost sama nabídne.

Článek

Už v pátek šokoval reprezentační trenér Petr Rada celý fotbalový národ, když v odpovědích na dotazy čtenářů Sport.cz připustil, že se o návrat Pavla Nedvěda do české fotbalové reprezentace přece jen ještě pokusí. Ani prohlášení opory turínského Juventusu, že národní tým je pro něho uzavřenou kapitolou, ho neodradilo.

„Já si zároveň přečetl, že Pavlovi reprezentace schází. Proč se s ním tedy nezkusit na toto téma pobavit?!“ potvrdil Petr Rada při pondělním srazu české fotbalové reprezentace, že v pátek skutečně  nešlo o utopii či zbožné přání.

„Komunikujeme spolu, voláme si, takže se s ním spojím a podebatujeme,“ slibuje trenér, jenž samozřejmě také ví, že by se Pavel Nedvěd měl ve středu v San Marinu objevit. A dokonce se soukromým letadlem, jímž poveze zpátky do Turína svého spoluhráče z Juventusu Zdeňka Grygera.

„Jsem jenom rád, že přiletí. Já dokonce i Tomáše Rosického zval, aby s námi do San Marina letěl a přišel na trochu jiné myšlenky. Jenže pak musel náš reprezentační exkapitán absolvovat lékařský zákrok, takže jsme samozřejmě od podobných myšlenek upustili,“ prozrazoval Rada a dodával, že příští týden se chce do Německa za operovaným Rosickým vydat a mluvit s ním tváří v tvář.

„Tomáš by měl v nejbližší době nastoupit do rehabilitačního zařízení, takže se za ním chystám,“ potvrdil kouč nároďáku a dodal, že věří v brzký návrat Rosického na trávník. „Pořád platí, co mně Tomáš říkal při posledním telefonátu: Trenére, na březen nachystejte nominaci!“

Na kdy nachystá Rada nominaci pro vracejícího se Pavla Nedvěda, o tom nechtěl spekulovat. Natož odhadnout pravděpodobnost jeho comebacku! „To si opravdu netroufnu. Třeba i proto, že teď jsem myšlenkami už v San Marinu, kde ve středu hrajeme a kde se dost možná s Pavlem Nedvědem i potkáme,“ pravil Petr Rada.

Reklama