Hlavní obsah

Petr: Obrovské zklamání, slzám se nedalo ubránit

Smutný byl po finále brankář Radek Petr. Penaltového fantóma, který vychytal postup Česka z osmifinále a čtvrtfinále, překonal v závěru Zarate a završil obrat Argentiny. Po skončení zápasu si Petr přetáhl dres přes hlavu, tentokrát z jiného důvodu než při soustředění během pokutových kopů. „Byly tam slzy a bylo jich hodně. V tu chvíli to bylo obrovské zklamání, slzám se nešlo ubránit,“ přiznal po zápase brankář ostravského Baníku.

Článek

Jaké byly vaše první pocity po skončení zápasu?

Bylo to strašné zklamání. Prohrát finále, ve kterém vedete jedna nula, je smůla. Ale Argentina si vyhrát za posledních třicet minut zasloužila vyhrát.

Takže už vás největší smutek přešel a převažuje radost ze stříbrné medaile?

Postupně z nás prohra ve finále odpadne, Stříbrná medaile je krásná. Nemáme se za co stydět, hráli jsme na hranici svých možností, dokonce jsme dali gól na jedna nula. Možná byla smůla, že jsme ten gól nedali dřív. V prvním poločase jsme měli šance.

Překvapilo vás, že jste byli favoritovi vyrovnaným soupeřem?

Nečekali jsme to a o to víc mrzí, že jsme nedali ten jeden gól navíc.

Po vedoucím gólu přišlo rychlé vyrovnání. Ovlivnilo váš výkon?

Blesková odpověď byla pro nás hodně špatná. Dost nás zlomila. Pak nás Argentina už drtila.

Navíc jste v závěru inkasoval druhý gól. Dala se střela Zarateho chytit?

Brankář chce chytit každý gól a štve mě i tahle branka. Střela mi skočila před rukou a už jsem ji nestihl vyrazit. Moc mě to mrzí, udělal jsem maximum. Nestačilo to.

Nyní vás čeká přechod z reprezentační na klubovou úroveň. Jaké to bude?

Hráli jsme mistrovství světa, navíc před plnými stadióny. Ale pořád to není dospělý fotbal. Snad si teď zachytám první ligu, o svojí šanci se porvu. Zkušenosti z šampionátu se budou hodit.

Reklama