Hlavní obsah

Proti Švédům jsme jasně dominovali, pochvaluje si portugalský kouč po první barážové výhře

Lisabon

Portugalští fotbalisté litovali, že v úvodním utkání baráže o postup na brazilské MS 2014 se Švédskem proměnili na domácím hřišti jedinou šanci. Do odvety tak půjdou s hubeným náskokem 1:0. „Věděli jsme, že to bude vyrovnané, ve Stockholmu ale nebudeme hrát defenzivně,“ vzkazuje přesto portugalský kouč Paulo Bento před druhým dílem baráže na švédské půdě.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Kouč portugalského fotbalového týmu Paulo Bento během utkání se Švédskem.

Článek

Páteční utkání v Lisabonu rozhodl až v 82. minutě hlavou kapitán Cristiano Ronaldo. „Dal jsem důležitý gól, díky němuž jsme zvítězili. Mohli jsme jich vstřelit víc, ale nakonec se nám to nepodařilo. Rádi bychom měli větší náskok, což bylo v našich silách," řekl hvězdný útočník Realu Madrid, který ještě v závěru trefil břevno a v prvním měření sil jasně zastínil hvězdu soupeře Zlatana Ibrahimovice.

Podle trenéra domácích Benta byli Portugalci lepším týmem. „Dominovali jsme celému utkání, ale v druhém poločase to bylo více evidentní. Vytvořili jsme si víc příležitostí na lepší výsledek. Musím pogratulovat hráčům k tomu, co dokázali a jaký předvedli přístup," uvedl Bento.

„Věděli jsme, že to bude vyrovnaný dvojzápas. Nyní musíme zvítězit i ve Švédsku, kde nebudeme hrát defenzivně," doplnil portugalský kouč. Jeho hráči poprvé v historii zdolali na své půdě skandinávského soupeře a prodloužili s ním neporazitelnost trvající od roku 1984.

Ronaldo: Nikdo o Brazílii nechce přijít

Ronaldo očekává velmi těžkou odvetu. „Musíme být za tento výsledek rádi, ale v úterý nás čeká nová bitva. Jdeme na hřiště s tou nejmenší možnou výhodou, ale přestože je náskok minimální, tak je lepší než remíza," upozornil osmadvacetiletý kanonýr, jenž v této sezóně zaznamenal za Real i národní tým dohromady 29 branek.

Další by rád přidal na severu Evropy. „Bylo by lepší, kdybychom doma dali další gól, teď musíme skórovat ve Švédsku. Budeme bojovat ze všech sil, protože nikdo nechce přijít o možnost být v Brazílii," dodal Ronaldo.

Musíme zlepšit útok, upozornil švédský trenér

Podle trenéra Švédska Erika Hamréna se jeho mužstvo musí v úterý zlepšit v útočné fázi. „Bylo tam příliš mnoho dlouhých míčů na Ibrahimovice. Doufám, že předvedeme doma víc, potřebujeme hrát v ofenzivě lépe," nabádal Hamrén.

Nepochybuje, že „Tre Kronor" stále mohou postoupit na MS. „Samozřejmě máme šanci. Doufal jsem sice, že si přivezeme gól, ale teď musíme vyhrát. Uděláme pro to vše, co bude v našich silách," dodal švédský kouč.

Reklama

Související témata: