Hlavní obsah

Van Gaal: Nizozemsko musí na MS předvést víc než ve Francii

Paříž

Hodně nespokojený s výkonem nizozemských fotbalistů byl po středeční prohrané přípravě ve Francii (0:2) trenér Louis van Gaal. První soupeř českého týmu v kvalifikaci o postup na Euro 2016 a finalisté posledního světového šampionátu přerušil v Paříži sérii sedmnácti utkání bez porážky a poprvé od srpna 2012 vyšel naprázdno. Van Gaal se zlobil, že takový výkon nebude na mistrovství světa v Brazílii na soupeře stačit.

Foto: Sport.cz

Nizozemský kouč Louis van Gaal

Článek

Hosté nezvládli především první poločas, ve kterém dostali oba góly. Dlouhou neporazitelnost Oranjes ukončili Karim Benzema a Blaise Matuidi. "Úvodních pětadvacet minut jsme byli lepším týmem, ale po prvním gólu jsme začali bláznit," řekl Van Gaal.

Nizozemcům se nedařilo v obraně ani v útoku a za celých devadesát minut jen jednou vážněji ohrozili domácího brankáře Huga Llorise. "Francie má velmi dobré mužstvo, ale nemyslím si, že jsme měli prohrát. Příliš často jsme ztráceli míče ve středu pole," konstatoval dvaašedesátiletý trenér.

Do utkání postavil dva úplné reprezentační nováčky Quincyho Promese a Jeana-Paula Boetiuse, ale také ostřílené hráče Robina van Persieho či Wesleyho Sneijdera. Další hvězdu Arjena Robbena nemohl nasadit kvůli zranění.

"Nebyl to ten nejzkušenější tým, ale druhý poločas už byl lepší a více takticky disciplinovaný," uvedl Van Gaal. "Po změně stran jsme si dokázali vytvořit pár šancí, určitě víc než v první půli, ale to už bylo příliš pozdě," doplnil nizozemský kouč.

Řekl, že s podobným výkonem by Oranjes na světovém šampionátu, kde se ve skupině utkají s obhájci ze Španělska, s Chile a Austrálií, neměli velkou šanci na úspěch. "V Brazílii budeme muset předvést něco jiného," upozornil Van Gaal, který na lavičce Nizozemska skončí po mistrovství světa.

Reklama

Související témata: