Hlavní obsah

Snad střelecká forma vydrží do MS, doufá nový portugalský rekordman Ronaldo

Leiria

Fotbalista Cristiano Ronaldo ve středečním přípravném utkání s Kamerunem překonal další rekord. Portugalský kapitán se díky dvěma gólům, jimiž přispěl k vysokému vítězství 5:1, stal historicky nejlepším střelcem své země. Držitel Zlatého míče za loňský rok prohlásil, že i za tento úspěch vděčí pouze tvrdé práci.

Foto: Hugo Correia, Reuters

Gesto portugalského kanonýra Cristiana Ronalda v utkání proti Kamerunu.

Článek

Góly Portugalce Cristiana Ronalda proti Kamerunu.

Devětadvacetiletý Ronaldo vstřelil za Portugalsko 49 branek ve 110 zápasech a v čele národní tabulky kanonýrů předčil bývalého reprezentačního útočníka Pauletu (47 gólů v 88 startech). "Věděl jsem, že to časem může přijít. Je to speciální, protože v národní týmu působím deset let. Vděčím za to jen tvrdé práci," řekl Ronaldo po zápase novinářům.

Proti Kamerunu v Leirii otevřel skóre po dvaceti minutách přesnou přízemní střelou z hranice šestnáctky. Sedm minut před koncem pak další umístěnou ranou dokonal debakl hostů. Útočník Realu Madrid tak za poslední tři utkání za Portugalsko nasázel soupeřům pět branek.

Ronaldo znovu zopakoval, že mu ve fotbalové kariéře primárně nejde o individuální statistiky. "Nesnažím se překonávat rekordy, tohle se prostě děje přirozenou cestou. Je to výsledek úsilí, obětavosti, excelentního národnímu týmu i našeho skvělého trenéra," upozornil bývalý hráč Sportingu Lisabon a Manchesteru United.

Neví, zda mu mimořádná střelecká forma z reprezentace a klubu vydrží až do letního mistrovství světa. "Nedokážu garantovat ani jeden gól v Brazílii. Mohu zaručit jen svou tvrdou práci a odhodlání," dodal Ronaldo.

Reklama

Související témata: