Hlavní obsah

Grande Paolo tipuje na zlato Uruguay. Italové ve finále nebudou, míní Nedvěd

Praha

Bezprostředně po losu základních skupin světového šampionátu v Brazílii bylo jasné, že jednou z nejtěžších skupin turnaje bude "déčko". To nakonec obsadily národní týmy Uruguaye, Anglie, Itálie a Kostariky. Které celky si vybojují postup? Podle bývalého kapitána české reprezentace, vicemistra Evropy z roku 1996 a držitele Zlatého míče Pavla Nedvěda to budou Jihoameričané společně se squadrou azzurou. Angličanům Nedvěd moc nadějí nedává a Kostarika je podle něj jasným outsiderem.

Foto: Matilde Campodonico, ČTK/AP

Uruguayský útočník Edinson Cavani slaví svůj gól v přípravném utkání před MS v Montevideu proti Slovinsku.

Článek

"Favoritem skupiny budou podle mě Uruguayci, na ty bych vsadil nejvíc. S nimi postoupí Italové. Mají dobře sladěné mužstvo, v němž je i spousta šikovných mladých kluků.

Zřejmě nepůjde dál Anglie, ale je to jen osobní pocit. Kostarika je jasným outsiderem a ani jednomu soupeři nenadělá velké problémy. Pokud ano, může ho odsoudit k tomu, že nepostoupí.

Uruguay považuju za jednoho z favoritů celého šampionátu. Mají velmi kvalitní a vyrovnané mužstvo. Na jihoamerickém kontinentu jsou místní celky navíc mnohem silnější a nebezpečnější než kdekoliv jinde na světě. Ale souboje tří týmů, které v minulosti získaly i tituly mistrů světa, budou hodně vyrovnané. Žiju v Itálii a budu jí fandit. Ale nemyslím si, na rozdíl od trenéra Prandelliho, že se probojuje až do finále. To bude na ně moc.

Největší síla Italů bude v defenzívě. V brance zkušený a stále vynikající Buffon, před ním naše trio z Juventusu Barzagli, Chiellini, Bonucci. Bude ale hodně záležet na tom, jestli hráči dokážou včas doléčit šrámy a dostat se do formy. Především Balotelli a Barzagli na tom nebyli dobře, přitom právě oni dva patří k důležitým článkům mužstva.

S prezidentem Juventusu Andreou Agnellim plánujeme, že vyrazíme na nějaké zápasy, ale které to budou, to zatím netuším. Připravujeme novou sezónu, máme hodně práce, ale rádi bychom viděli některé hráče v akci přímo na místě."

Reklama

Související témata: