Hlavní obsah

Studená sprcha pro Francouze. Na mistrovství světa se musí obejít bez Ribéryho!

Paříž
Aktualizováno

Po kolumbijském útočníkovi Radamelovi Falcaovi se na světovém šampionátu v Brazílii nepředstaví další hvězda. Francouzský záložník Franck Ribéry má problémy se zády a kvůli tomu musí účast na turnaji oželet. Trenér Francie Didier Deschamps nemůže počítat ani se středopolařem Lyonu Clémentem Grenierem, který má zraněné tříslo. Informoval o tom server listu L'Equipe.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Franck Ribéry (vlevo) stále nemůže uvěřit tomu, že kvůli zranění zad přijde o mistrovství světa.

Článek

Deschamps už dříve nenominoval hvězdu Manchesteru City Samira Nasriho. Šanci mu nedá ani dodatečně, neboť v konečné francouzské nominaci nahradí Ribéryho s Grenierem duo Rémy Cabell (Montpellier) a Morgan Schneiderlin (Southampton).

Ribéry nehrál soutěžní zápas od 17. května a kvůli zraněným zádům už vynechal přípravné zápasy Les Bleus v Norsku (4:0) a proti Paraguayi (1:1).

"Poslední dobou to zranění vypadalo pozitivně, byly tu mírné náznaky zlepšení. Jenže když si zvýšil intenzitu tréninku, měl silné bolesti. Teď nebude několik týdnů schopný trénovat, natož hrát zápasy," prohlásil Deschamps.

Ztráta hvězdy Bayernu Mnichov je pro Francii velkou ranou. Ribéry dal v kvalifikaci šest gólů a na dalších 12 přihrál! Kouč Les Bleus musel udělat už třetí nucenou změnu, před dvěma týdny totiž přišel o zraněného brankáře Stevea Mandandu z Marseille.

Reklama

Související témata: