Hlavní obsah

VIDEO: Portugalci si věří. Jsme schopni porazit kohokoli, tvrdí Ronaldo

Salvador

Fotbalový záložník Cristiano Ronaldo je největší hvězdou Portugalska a měl by být i tou nejzářivější na šampionátu. Formu měl v sezóně ohromnou, vyhrál s Realem Ligu mistrů, stal se jejím nejlepším střelcem se sedmnácti trefami. Vyhrál i Španělský pohár, ale na titul v Primera División nedosáhl. Jedním z důvodů bylo, že ho trápilo v závěru sezóny svalové zranění a Bílému baletu v domácí lize chyběl. Nyní léčí poraněné koleno, ale všichni věří, že start MS stihne.

Taneček Cristiana Ronalda během tréninku.

 
Článek

„Měl jsem a mám nějaké zdravotní potíže, ale budu připraven a chci Portugalsko dovést co nejdál. Už dlouho čekáme na výrazný úspěch. Teď máme skvělou generaci. Favoritem šampionátu je Brazílie a my se řadíme ke spolufavoritům, vedle Argentiny, Španělska nebo Německa. Věřím, že v ideálním rozpoložení jsme schopni porazit kohokoli," zdůraznil držitel Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa.

„V první řadě musíme postoupit ze skupiny. Ta naše je nejtěžší. Němci patří k největším favoritům šampionátu, Američané se stále lepší, jsou nebezpeční, Ghana má po celé Evropě výborné fotbalisty. Ti sbírají zkušenosti a dokážou je zúročit v reprezentaci," upozornil Ronaldo.

O tom, že by se stal nejlepším střelcem šampionátu, však Ronaldo nepřemýšlí. „Individuální trofeje jsou něco navíc a ve fotbale je hráč získá vždycky jen díky skvělé práci a podpoře spoluhráčů," ví portugalský kapitán, který před startem turnaje hýří výbornou náladou. Během jednoho z trénininků předvedl povedený taneček, kterým upoutal pozornost svých spoluhráčů.

Trenér Paulo Bento poskládal tým z největších hvězd, které působí v zahraničí. Jen v Realu Madrid má kromě Ronalda ještě obránce Pepého a Coentraa, ve Fenerbahce záložníka Meirelese, v Laziu Řím útočníka Heldéra Postigu a v Manchesteru United Naniho. Mužstvo je doplněné z domácích zdrojů především o hráče z FC Porto a Benfiky Lisabon, finalisty Evropské ligy.

Kolik branek vstřelí Portugalec Cristiano Ronaldo na letošním MS v Brazílii?
žádný gól
5,7 %
jeden
1,9 %
dva
5,6 %
tři
7,3 %
čtyři
12,3 %
pět
6,3 %
více než pět
60,9 %
Celkem hlasovalo 3141 čtenářů.

Reklama

Související témata: