Hlavní obsah

Bojovali jsme za správnou věc, ohradil se kamerunský kapitán Eto'o proti kritice za stávku kvůli penězům

Sao Paulo

Kapitán kamerunské reprezentace Samuel Eto'o se ohradil proti kritice, že před odletem na mistrovství světa zorganizoval stávku kvůli bonusům. Třiatřicetiletý fotbalista Chelsea v otevřeném dopise uvedl, že pouze bojoval za práva spoluhráčů z národního týmu.

Foto: Rodrigo Abd, ČTK/AP

Samuel Eto’o po příletu do Brazílie.

Článek

Spor kvůli finančním odměnám se v kamerunském týmu rozhořel minulý týden. Hráči nejprve odmítli jednat s předsedou vlády Philemonem Yangem a v neděli dokonce odmítli odcestovat do Brazílie. Nakonec však fotbalisté dostali na hlavu o 5,8 miliónu kamerunských franků (zhruba 250 tisíc korun) víc oproti původním 50 miliónům a reprezentace odletěla s denním zpožděním na šampionát.

"Bojoval jsem za správnou věc: za právo spoluhráčů na bonusy, aby mohli na sto procent bojovat za svou vlast," citovala Eto'ův dopis agentura Reuters. "Udělali jsme pár kroků vedle, to je jasné. Ale vše dobře dopadlo a doufáme, že ti, koho náš postoj urazil, nám odpustí," dodal.

Eto'o byl přesto v médiích označen za vlastizrádce, možná proto, že do podobné situace se nedostal poprvé. Před třemi lety musel Kamerun zrušit vyprodaný přípravný zápas s Alžírskem, protože hráči kvůli sporu kolem bonusů odmítli nastoupit. Útočník Chelsea byl tehdy na osm měsíců vyloučen z reprezentace.

Reklama

Související témata: