Hlavní obsah

Špionáž na MS! Trénink Francie prý tajně sledoval bezpilotní letoun, incident řeší FIFA

Tak to tu ještě nebylo. Do šampionátu v Brazílii vstoupili podle trenéra Didiera Deschampse kromě mnoha fotbalových hvězd také nejlepší světoví špióni. Lodivod Francie uvedl, že nad základnou jeho týmu se pohyboval podezřelý objekt, podle všeho bezpilotní letoun zvaný dron. Je to už druhý „špionážní“ případ na MS - z úniku tajných taktických informací byl britským tiskem obviněn také asistent u anglického výběru Gary Neville, který údajně nedostatečně obezřetně nakládal s psanými poznámkami trenérského týmu před zápasem s Itálií.

Foto: Charles Platiau, Reuters

„Pozor, někdo nás sleduje!“ jakoby říkal francouzský kouč Deschamps svému svěřenci Matuidimu.

Článek

Trenér francouzských fotbalistů Dider Deschamps tvrdí, že jeden z tréninků na mistrovství světa v Brazílii narušil špionážní dron. Stížností Francouzů se už začala zabývat mezinárodní federace FIFA.

Pětačtyřicetiletý Deschamps novinářům řekl, že bezpilotní letoun se pohyboval nad základnou týmu Ribeirao Preto. „Drony se zjevně využívají stále víc," uvedl kapitán mistrů světa z roku 1998, jehož svěřenci vstoupí do turnaje dnešním duelem proti Hondurasu. „Nechceme žádné narušení našeho soukromí. Proti tomu se ale dá těžko bojovat," dodal.

FIFA incident nekomentovala, nicméně Deschamps uvedl, že federace o případu ví. „Teď už to není v našich rukou. Zabývá se tím FIFA a vyšetřuje to," řekl kouč Les Bleus.

Reklama

Související témata: