Hlavní obsah

Seferovic přišel, viděl - a vstřelil vítězný gól tátovi k narozeninám

Brasília

Pan trenér. Jeho tým po poločase prohrával, dva střídající hráči ovšem završili velký obrat. Švýcaři tak mohou na fotbalovém MS v Brazílii slavit první výhru 2:1 nad Ekvádorem. „Neuvěřitelné, jak jsme to v závěru dokázali otočit. Je to pro nás skvělý vstup do turnaje, tři body mají pro nás velkou cenu,“ libuje si jejich německý kouč Ottmar Hitzfeld.

Foto: Ueslei Marcelino, Reuters

Haris Seferovic (číslo 9) se stal hrdinou Švýcarska.

Článek

Jak je to jednoduché. Přišel na hřiště v 75. minutě - a ve třetí minutě nastaveného času zasadil soupeři rozhodující ránu.

„Velký dík patří mému otci, který má dnes narozeniny. Právě jemu věnuji můj gól," culil se hrdina Haris Seferovic.

„Úvod zápasu nám příliš nevyšel, Ekvádorci byli běhavější, my jsme dělali příliš mnoho chyb a bylo z naší strany cítit nervozitu při vstupu do MS. Ale nezpanikařili jsme, i v poločase jsem zdůrazňoval, že dva góly ještě můžeme dát. Podařilo se," oddechl si trenér Ottmar Hitzfeld.

O vyrovnání se v nástupu do druhé půle postaral Admir Mehmedi. „Naše vítězství je trochu šťastné, ale ne nezasloužené. Morálka a týmový duch byly rozhodujícím faktorem v náš prospěch," poukázal autor prvního gólu Švýcarska.

Ekvádorci zůstali jako opaření. Sami měli v nastavení šanci rozhodnout, místo toho hned z protiútoku inkasovali a prohráli. „Toto je opravdu smutné. Takový závěr duelu bolí," skuhral záložník Antonio Valencia.

„V závěru jsme nebyli dostatečně organizovaní, koncentrovaní a až příliš nás ovládaly emoce. Byla to z naší strany naivita, která nás obrala o zisk bodu. Hrál se intenzivní fotbal a podle mě to byl vyrovnaný zápas. Fotbal je ale takový, musíme se z prohry dostat a zapracovat na morálce," vyzval trenér Reinaldo Rueda.

Reklama

Související témata: